Submarinul indonezian nu a fost încă găsit. Rezervele de oxigen urmau să se epuizeze sâmbătă dimineața
Full Article 1 minutes read

Submarinul indonezian nu a fost încă găsit. Rezervele de oxigen urmau să se epuizeze sâmbătă dimineața

Un submarin indonezian a dispărut miercuri, 21 aprilie, în timpul unor exerciții în largul insulei Bali. Rezervele de oxigen urmau să se epuizeze sâmbătă dimineață, informează BBC.

Potrivit sursei citate, submarinul are la bord 53 de membrii ai echipajului. Autoritățile au pierdut legătură cu submarinul în dimineața zilei de miercuri.

Șase nave de război, un elicopter și 400 de oameni sunt implicați în operațiunea de căutare. Singapore și Malaezia au trimis nave pentru a sprijini operațiunea, iar SUA, Australia, Franța și Germania și-au oferit ajutorul.

Sâmbătă dimineața, un avion Boeing P-8 Poseidon al Forțelor Aeriene Americane, specializat în detectarea submarinelor, a aterizat în Bali.

Aprovizionarea cu oxigen a navei trebuia să se epuizeze sâmbătă, la ora 03:00.

Anterior, oficialii au anunțat găsirea unei pete de petrol și existența mirosului de motorină în zona unde nava a început ultima sa coborâre.

Menționăm că submarinul dispărut a fost fabricat în Germania, în anul 1970 și modernizat în Coreea de Sud, în 2012. Acesta este primul submarin pierdut vreodată de Indonezia.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: