Subsecretarul de stat pentru afaceri politice din SUA a discutat cu Maia Sandu și Igor Dodon despre alegerile prezidențiale
Full Article 2 minutes read

Subsecretarul de stat pentru afaceri politice din SUA a discutat cu Maia Sandu și Igor Dodon despre alegerile prezidențiale

Subsecretarul de stat pentru afaceri politice din SUA, David Hale a discutat cu Igor Dodon și cu Maia Sandu despre alegerile prezidențiale din Moldova. Despre acest lucru a anunțat ambasada SUA pe 14 octombrie. Discuțiile ar fi avut loc pe 9 octombrie, separat cu fiecare dintre cei doi candidați la funcția de președinte. 

„Subsecretarul de stat pentru afaceri politice din SUA, David Hale a discutat cu președintele Igor Dodon și cu fostul prim-ministru Maia Sandu despre alegerile prezidențiale din Moldova. În cadrul unor apeluri diferite, subsecretarul Hale a subliniat importanța procesului electoral corect și liber care va respecta dorința poporului Moldovei, inclusiv condiții egale pentru toți candidații, eliminarea susținerii externe pentru campaniile politice și accesul la resursele mass media în conformitate”, se arată în comunicatul publicat de oficialii americani.

Totodată, subsecretarul de stat pentru afaceri politice din SUA, David Hale a subliniat că Washingtonul sprijină observarea minuțioasă a alegerilor, inclusiv prin intermediul unor observatori pe termen lung de la Biroul OSCE pentru instituții democratice și drepturile omului.

Amintim că David Hale a vizitat Republica Moldova anul trecut.

Alegerile prezidențiale sunt planificate pentru 1 noiembrie. În cursa electorală au fost înscriși 8 candidați: Renatu Usatîi, Andrei Năstase, Tudor Deliu, Igor Dodon, Violeta Ivanov, Maia Sandu, Octavian Țîcu și Dorin Chirtoacă.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: