„Sunt posibile noi lansări de rachete”. Precizările Ambasadei Republicii Moldova în Israel
Full Article 2 minutes read

„Sunt posibile noi lansări de rachete”. Precizările Ambasadei Republicii Moldova în Israel

Lansările de rachete din Fâșia Gaza continuă și astăzi, 13 mai. În cursul dimineții și amiezii au fost atacate mai multe orașe israeliene. După ora 21:00 sunt posibile noi lansări de rachete spre centrul (inclusiv Tel Aviv), sudul și nordul țării, informează Ambasada Republicii Moldova în Israel.

Ambasada recomandă cetățenilor moldoveni aflați în Israel să se abțină de la aflarea în locurile publice, să părăsească domiciliul doar în cazuri stringente și să utilizeze adăposturile antirachetă în cazul reluării bombardamentelor.

 

Stimați cetățeni și astăzi continuă lansările de rachete din Fâșia Gaza.

În cursul dimineții și amiezii, au fost…

Publicată de ‎Ambasada Republicii Moldova în Israel/שגרירות רפובליקת מולדובה בישראל‎ pe Joi, 13 mai 2021

Digi24 notează că 3000 de rezerviști urmează să fie desfășurați la granița cu Fâșia Gaza.

„Avem trupe care sunt desfășurate spre graniță. Este vorba de o mișcare de pregătire”, a spus purtătorul de cuvânt al Forțelor Terestre Israeliene, Jonathan Conricus. Acesta a precizat că 3.000 de rezerviști au fost convocați, iar oficialilor militari de la graniță li s-a cerut să se pregătească pentru „orice eventualitate și pentru o escaladare a conflictului”.

***

Armata israeliană susține că începând de luni seara, circa 500 de rachete au fost trase asupra teritoriului israelian. Drept urmare, au fost lansate raidurile aeriene asupra Fâşiei Gaza, fiind distrusă clădirea Hanadi, unde își aveau sediul șefii politici ai Hamas.

Violențele nu s-au oprit aici. Militanții palestinienii au ripostat marți seara cu 130 de rachete trase asupra Tel Avivului. Majoritatea proiectilelor din Gaza au fost interceptate de sistemul israelian antirachetă „Iron Dome”,

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: