„Sunt pregătite grupuri de persoane agresive”. PAS, acuzat că ar intenționa să-i împiedice pe cetățenii din stânga Nistrului să voteze la parlamentare
Full Article 2 minutes read

„Sunt pregătite grupuri de persoane agresive”. PAS, acuzat că ar intenționa să-i împiedice pe cetățenii din stânga Nistrului să voteze la parlamentare

Deputatul Partidului Socialiștilor, Vitalii Evtodiev, susține că Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) ar pregăti grupuri de persoane care îi vor împiedica pe cetățenii din stânga Nistrului să voteze la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Declarații în acest sens au fost făcute de Evtodiev în cadrul unui briefing de presă, astăzi, 11 iunie.

„În ultimul timp, observăm o tendință alarmantă și foarte îngrijorătoare, de a încălca dreptul la vot pentru zeci de mii de cetățeni ai Republicii Moldova, aflați la o distanță de doar 50-60 km de Chișinău. În timp ce partidele de dreapta se luptă săptămâni întregi pentru dreptul diasporei, aflată la mii de km de casă, să voteze la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, în același timp, aceleași partide, fac tot posibilul să încalce acest drept fundamental pentru zecile de mii de cetățeni moldoveni din estul Republicii Moldova”, a spus Vitalii Evtodiev.

„Avem informații că la aceste alegeri sunt pregătite grupuri de persoane agresive de către Partidul Acțiune și Solidaritate, care în schimbul unor promisiuni pecuniare, vor încerca să blocheze accesul cetățenilor Republicii Moldova din estul țării la scrutinul din 11 iulie”, a mai spus Vitalii Evtodiev.

În acest sens, deputatul a solicitat Comisiei Electorale Centrale, Poliției, Serviciului de Informații și Securitate și Procuraturii Generale „să întreprindă toate măsurile necesare pentru a asigura dreptul la vot a tuturor cetățenilor Republicii Moldova, inclusiv celor din stânga Nistrului”.

NM a solicitat un comentariu de la PAS pe marginea acestui subiect. „Nu comentăm minciunile socialiștilor”, a spus Aurica Jardan, purtătoarea de cuvânt al Partidului Acțiune și Solidaritate.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: