„Suntem mai puternici atunci când suntem uniți”. Dorin Recean s-a întâlnit cu secretarul general al ONU, la New York
Full Article 2 minutes read

„Suntem mai puternici atunci când suntem uniți”. Dorin Recean s-a întâlnit cu secretarul general al ONU, la New York

Prim-ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere, pe 27 septembrie, la New York, cu secretarul general Organizației Națiunilor Unite (ONU), Antonio Guterres. Premierul a anunțat că a discutat cu înaltul oficial despre proiectele implementate în Republica Moldova, gestionarea crizei refugiaților ucraineni și climă. 

Suntem mai puternici atunci când suntem uniți, iar acest lucru se reflectă în numeroasele proiecte pe care le implementăm împreună – fie că este vorba de modernizarea infrastructurii și îmbunătățirea condițiilor de viață ale oamenilor, fie de gestionarea crizei refugiaților, provocată de războiul brutal al Rusiei împotriva Ucrainei. Am discutat și despre fenomenele meteorologice extreme din ultima perioadă, care au afectat nu doar Moldova, ci și întreaga lume. Vom continua să consolidăm colaborarea noastră pentru a combate schimbările climatice, pentru a atinge Obiectivele de Dezvoltare Durabilă și a avansa în implementarea agendei noastre de reforme”, a scris Dorin Recean pe pagina sa de Facebook.

Precizăm că, pe 27 septembrie, prim-ministrul Dorin Recean a întreprins o vizită la New York pentru a participa la cea de-a 79-a sesiune a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite. În cadrul evenimentului, șeful Guvernului a ținut un discurs în care menționat că pacea, securitatea, prosperitatea și libertatea de a alege reprezintă, actualmente, agenda esențială a Republicii Moldova. Oficialul a declarat că cetățenii țării noastre aleg Europa.

De asemenea, la New York, Dorin Recean s-a întâlnit cu un grup de cetățeni ai Republicii Moldova stabiliți în Statele Unite ale Americii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: