Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească

Suplimente la salarii pentru personalul medical care asigură tratarea cazurilor suspecte și confirmate de coronavirus

Angajații instituțiilor medico-sanitare publice strategice care asigură tratarea cazurilor suspecte și confirmate de coronavirus vor beneficia de un supliment de 100% la salariu. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu în cadrul unei conferințe de presă, astăzi, 10 martie.

„Înțelegând faptul că pe prima linie se află personalul medical, instituțiile medico-sanitare publice strategice care asigură tratarea cazurilor suspecte și confirmate, am elaborat un ordin. Vor beneficia de un supliment de 100% la salariu pentru intensitatea care este condiționată de situația epidemică din Republica Moldova. Ne dăm bine seama că asta nici pe departe nu e suficient”, a declarat Dumbrăveanu.

„La etapa respectivă, am luat instituțiile medicale strategice, inclusiv și Agenția Națională pentru Sănătate Publică, pentru că activează în regim non-stop”, a mai spus aceasta.

Menționăm că încă două cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 au fost confirmate în Republica Moldova. Este vorba despre două persoane revenite recent din Italia – un bărbat și o femeie. În context, guvernul a decis să închidă toate școlile și grădinițele din țară.

 

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

presedinte.md

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene al României, la Chișinău. Ce a discutat cu președinta Sandu

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit pe 16 iulie cu ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene al României, Dragoș-Nicolae Pîslaru, care se află într-o vizită la Chișinău. Oficialii au discutat despre necesitatea accelerării proiectelor de interconectare a infrastructurii celor două țări și fortificarea colaborării dintre autoritățile de la Chișinău și București.

Potrivit unui comunicat al instituției prezidențiale, Maia Sandu și-a exprimat recunoștința pentru sprijinul oferit de România în dezvoltarea sectoarelor esențiale ale economiei naționale și în susținerea parcursului european al Republicii Moldova.

În cadrul întrevederii, președinta Sandu a evidențiat importanța consolidării cooperării dintre Chișinău și București, în special în contextul procesului de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană și a experienței dobândite de România în acest proces.

Un subiect al discuției l-a constituit necesitatea accelerării implementării proiectelor strategice de interconectare, precum construcția de noi poduri peste Prut și realizarea liniilor electrice Bălți–Suceava și Strășeni–Gutinaș, precum și reducerea timpilor de așteptare la punctele de trecere a frontierei dintre Republica Moldova și România.

presedinte.md
Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: