Suplimente la salarii pentru personalul medical care asigură tratarea cazurilor suspecte și confirmate de coronavirus
Full Article 1 minutes read

Suplimente la salarii pentru personalul medical care asigură tratarea cazurilor suspecte și confirmate de coronavirus

Angajații instituțiilor medico-sanitare publice strategice care asigură tratarea cazurilor suspecte și confirmate de coronavirus vor beneficia de un supliment de 100% la salariu. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu în cadrul unei conferințe de presă, astăzi, 10 martie.

„Înțelegând faptul că pe prima linie se află personalul medical, instituțiile medico-sanitare publice strategice care asigură tratarea cazurilor suspecte și confirmate, am elaborat un ordin. Vor beneficia de un supliment de 100% la salariu pentru intensitatea care este condiționată de situația epidemică din Republica Moldova. Ne dăm bine seama că asta nici pe departe nu e suficient”, a declarat Dumbrăveanu.

„La etapa respectivă, am luat instituțiile medicale strategice, inclusiv și Agenția Națională pentru Sănătate Publică, pentru că activează în regim non-stop”, a mai spus aceasta.

Menționăm că încă două cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 au fost confirmate în Republica Moldova. Este vorba despre două persoane revenite recent din Italia – un bărbat și o femeie. În context, guvernul a decis să închidă toate școlile și grădinițele din țară.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: