Surse: Cine este judecătorul filat de cei cinci suspecți reținuți de PCCOCS?
Full Article 2 minutes read

Surse: Cine este judecătorul filat de cei cinci suspecți reținuți de PCCOCS?

Magistrata de la Curtea de Apel Chișinău (CA), Angela Bostan, este judecătoarea despre care procurorii spun că i-a fost încălcat dreptul la viața privată și au inițiat un dosar penal, informează ZdG.

Pe 24 iulie 2019, Angela Bostan a participat în componența completului Colegiului civil, comercial și de contencios administrativ al CA Chișinău, care a anulat decizia Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) privind înlăturarea lui Ion Druță de la exercitarea funcției de președinte al CSM, acesta îndeplinind în acea perioadă funcția de președinte al completului de judecată.

De asemenea, sursa citată notează că Angela Bostan a făcut parte din completul de judecată care a obligat CSM să emită actul administrativ individual privind organizarea Adunării Generale Extraordinare a Judecătorilor din 27 septembrie 2019, prin decizia din 20 septembrie 2019, examinând în timp record, cererea înaintată de un grup de magistrați. Tot Angela Bostan a deschis lucrările Adunării din 27 septembrie, acționând în calitate de executor al hotărârii adoptate de aceasta la 20 septembrie.

Precizăm că, pe 17 iunie, oamenii legii au desfășurat descinderi într-un dosar penal inițiat pentru „inviolabilitatea vieții personale a unui judecător”. La moment, în custodia organelor de drept se află cinci persoane, asupra acțiunilor cărora planează bănuieli rezonabile de implicare activă în acțiunile infracționale.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: