Surse NM: Socialistul Maxim Moroșan a fost reținut după o bătaie într-un local din Bălți VIDEO
Full Article 3 minutes read

Surse NM: Socialistul Maxim Moroșan a fost reținut după o bătaie într-un local din Bălți VIDEO

Bătaie la Bălți, cu implicarea unei persoane cu funcție publică în Consiliul municipal Bălți. Altercația a avut loc pe 26 iunie, între două grupuri, după ce un bărbat a fost agresat fizic în stradă. Poliția a anunțat că patru persoane au fost reținute, alte două s-ar afla deja peste hotare. Presa scrie că persoana cu funcție publică în Consiliul municipal Bălți este consilierul municipal de la Bălți al Partidului Socialiștilor Maxim Moroșan. Sursele NewsMaker au confirmat că Moroșan se află printre cei reținuți. NewsMaker a solicitat o reacție de la reprezentanții partidului. Cei din urmă au declarat că vor reveni cu un comentariu. 

Poliția Republicii Moldova a raportat că pe 26 iunie, pe o stradă din apropierea unui local din Bălți iar ulterior pe teritoriul localului, au avut loc mai multe altercații dintre două grupuri. Potrivit oamenilor legii, a fost implicată și o persoană cu funcție publică în Consiliul municipal Bălți.

Se menționează că inițial un bărbat a fost agresat fizic în stradă. Ulterior, doi amici ai acestuia au intrat în localul respectiv „pentru a-și regla conturile”. A urmat „o altă altercație între cei doi și alți 4 bărbați care au participat și la conflictul din stradă”.

„La toate aceste acțiuni de huliganism au asistat vizitatorii localului, dar și localnicii care treceau pe alături. Membrii ambelor grupuri au fost reținuți, la moment în custodia poliției aflându-se patru persoane, iar altele două urmând să fie reținute zilele viitoare, imediat la revenirea acestora de peste hotare”, au comunicat reprezentanții poliției.

Potrivit nordnews.md, persoana cu funcție publică în Consiliul municipal Bălți este consilierul municipal de la Bălți al Partidului Socialiștilor Maxim Moroșan. Se mai precizează că la bătaie a participat și fostul consilier municipal din partea PSRM, Dmitri Galagoț, care și-a dat recent demisia. „Cei doi socialiști s-au luptat împotriva altor patru persoane. Patru figuranți au fost arestați, iar alți doi au fugit peste hotare”, a menționat sursa.

Sursele NewsMaker au confirmat că Moroșan se află printre cei reținuți.

NewsMaker a solicitat o reacție de la Partidul Socialiștilor. Reprezentanții formațiunii nu au negat și nici nu au confirmat informația, însă au declarat că vor reveni cu un comentariu.

Amintim, Maxim Moroșan a candidat pentru funcția de primar la alegerile locale din noiembrie 2023. Socialistul a aspirat la funcția de primar de Bălți. În urma turului doi, bălțenii l-au ales, însă, primar, pe contracandidatul lui Moroșan, Alexandr Petkov, care a reprezentat partidul lui Usatîi. În prezent, Moroșan este consilier PSRM la Bălți.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: