Sute de oameni, injectați pe ascuns în cluburile de noapte din Marea Britanie, Franța și alte țări UE. Ce spun oamenii legii
Full Article 4 minutes read

Sute de oameni, injectați pe ascuns în cluburile de noapte din Marea Britanie, Franța și alte țări UE. Ce spun oamenii legii

Sute de oameni au fost injectați pe ascuns în cluburile de noapte din Marea Britanie, Franța, Spania, dar și alte țări membre ale Uniunii Europene. Oamenii legii dau din umeri și spun că nu este clar cine și de ce o face. Cert este, însă, că practic, toate plângerile au venit de la tinere care au spus că au fost injectate în locuri publice – cel mai adesea în cluburi, baruri și alte unități care lucrează noaptea, scrie portalul Meduza.

Potrivit sursei citate, de la începutul lunii iulie până pe 10 august, oamenii legii din Spania au primit aproximativ 260 de plângeri de la persoane care susțineau că cineva le-a făcut o injecție fără să observe. În toate cazurile s-au găsit, într-adevăr, urme de injecție pe corpurile victimelor. Dar, în același timp, nu au fost găsite urme de substanțe chimice străine în corpurile lor. În plus, injecțiile nu au fost urmate de alte infracțiuni, precum furtul sau violul.

Poliția spaniolă nu înțelege încă cine și de ce face aceste injecții. Se presupune că diferite persoane cu diferite motive pot fi implicate în acest lucru. Până acum, doar unul dintre ei a fost găsit: în orașul San Carlos de la Rapita din Catalonia a fost reținut un bărbat care a injectat o femeie în coapsă, dar din moment ce examenul toxicologic nu a evidențiat nimic suspect în corpul victimă, bărbatul a fost eliberat.

În Marea Britanie, cazurile de injecții au început să apară încă de anul trecut

Regatul Unit a fost primul care s-a confruntat cu un val de plângeri cu privire la injecțiile în locuri publice încă din 2021. Poliția a primit 1.382 de rapoarte de injecție din septembrie până în ianuarie, potrivit unui raport prezentat parlamentului britanic. În 14 cazuri, acestea au fost urmate de infracțiuni secundare, cum ar fi agresiune sexuală și furt. Cu toate acestea, la momentul redactării acestui articol, nimeni nu fusese tras la răspundere pentru astfel de incidente.

Adjunctul șefului poliției din Lincolnshire Jason Harvin a numit injecțiile un „fenomen nou”, adăugând că poliția primește un număr fără precedent de plângeri. Ca și în Spania, în Marea Britanie, victimele au fost în mare parte patroni de cluburi și baruri, iar testele toxicologice în cele mai multe cazuri nu au dat indicii noi. De exemplu, din 100 de mostre examinate de poliția din Londra, doar două conțineau sedative potențial suspecte.

Din cauza raportărilor de injecții, tinerii din Marea Britanie au recunoscut că sunt speriați și au îndemnat cluburile să verifice mai atent vizitatorii, altfel amenințând unitățile cu un boicot.

Cazuri de injectări suspecte, raportate și în Franța, Țările de Jos, Belgia și Elveția

După Marea Britanie, rapoartele privind injecțiile s-au răspândit în Franța. La începutul lunii iunie, existau deja peste 300 de astfel de cereri. Unele victime au raportat că simt greață și amețeli.

Între timp, au apărut rapoarte de injecții în Țările de Jos, Belgia și Elveția. Vorbind pentru publicația elvețiană 20 Minuten, psihologul Felix Hof a speculat că există patru motive posibile pentru un criminal sau criminali: să atragă atenția; dorința de a răni pe ceilalți și de a semăna panică; dorința de a împinge oamenii departe de anumite unități; motive sexuale. Astfel de acțiuni pot da, de asemenea, un sentiment de putere asupra persoanelor care au fost înjunghiate, a adăugat Hof.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: