Taberele pentru copii din Chișinău vor funcționa doar pe parcursul zilei și la capacitate de 50%
Full Article 2 minutes read

Taberele pentru copii din Chișinău vor funcționa doar pe parcursul zilei și la capacitate de 50%

Primăria municipiului Chișinău a oferit mai multe detalii despre organizarea taberelor pentru copiii din capitală în perioada estivală a anului 2021. Astfel, sejurul va fi doar pe parcursul zilei și la capacitatea de 50%, având în vedere situația pandemică  COVID-19.

Direcția generală educație, tineret și sport, Direcția cultură și Direcția pentru protecția drepturilor copilului au elaborat Conceptul privind odihna copiilor în sezonul estival. Documentul urmează a fi aprobat în această săptămână.

Declarații în acest sens au fost făcute de viceprimarul de ramură, Angela Cutasevici, în cadrul ședinței operative săptămânale.

Potrivit viceprimarului, odihna copiilor din capitală, în sezonul estival 2021, va fi constituită din 8 programe subvenționate de APL, inclusiv taberele cu sejur de zi, care vor fi organizate în 12 instituții școlare de învățământ primar și secundar, în care vor fi implicați 940 de copii. Totuși, autoritățile municipale vor face demersurile necesare, pentru organizarea odihnei elevilor într-o tabără constantă, pentru 118 copii rămași fără îngrijirea părintească, din instituțiile rezidențiale aflate în subordinea municipiului Chișinău.

De asemenea, în incinta a 8 școli cu profil sportiv, se prevede organizarea taberelor pentru elevii din aceste instituții, iar în cadrul centrelor de creație (instituții extrașcolare), urmează să fie deschise tabere vocaționale. Totodată, în baza școlilor de artă din subordinea Direcției cultură, vor fi create 3 tabere de profilul respectiv.

Mai mult, în cadrul a 27 de centre comunitare pentru copii și tineri, vor fi organizate tabere tematice, iar în baza filialelor Bibliotecii Municipale „B. P. Hasdeu”, se prevede organizarea sejururilor cu tematica „Provocările verii”, dedicate cunoașterii și promovării istoriei și culturii municipiului Chișinău.

Cât privește activitatea Centrului municipal de tineret, se prevede organizarea taberelor de vară pentru elevii din Consiliul municipal al elevilor, precum și pentru voluntarii Centrului municipal.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: