foto simbol

Taberele pentru copii din Chișinău vor funcționa doar pe parcursul zilei și la capacitate de 50%

Primăria municipiului Chișinău a oferit mai multe detalii despre organizarea taberelor pentru copiii din capitală în perioada estivală a anului 2021. Astfel, sejurul va fi doar pe parcursul zilei și la capacitatea de 50%, având în vedere situația pandemică  COVID-19.

Direcția generală educație, tineret și sport, Direcția cultură și Direcția pentru protecția drepturilor copilului au elaborat Conceptul privind odihna copiilor în sezonul estival. Documentul urmează a fi aprobat în această săptămână.

Declarații în acest sens au fost făcute de viceprimarul de ramură, Angela Cutasevici, în cadrul ședinței operative săptămânale.

Potrivit viceprimarului, odihna copiilor din capitală, în sezonul estival 2021, va fi constituită din 8 programe subvenționate de APL, inclusiv taberele cu sejur de zi, care vor fi organizate în 12 instituții școlare de învățământ primar și secundar, în care vor fi implicați 940 de copii. Totuși, autoritățile municipale vor face demersurile necesare, pentru organizarea odihnei elevilor într-o tabără constantă, pentru 118 copii rămași fără îngrijirea părintească, din instituțiile rezidențiale aflate în subordinea municipiului Chișinău.

De asemenea, în incinta a 8 școli cu profil sportiv, se prevede organizarea taberelor pentru elevii din aceste instituții, iar în cadrul centrelor de creație (instituții extrașcolare), urmează să fie deschise tabere vocaționale. Totodată, în baza școlilor de artă din subordinea Direcției cultură, vor fi create 3 tabere de profilul respectiv.

Mai mult, în cadrul a 27 de centre comunitare pentru copii și tineri, vor fi organizate tabere tematice, iar în baza filialelor Bibliotecii Municipale „B. P. Hasdeu”, se prevede organizarea sejururilor cu tematica „Provocările verii”, dedicate cunoașterii și promovării istoriei și culturii municipiului Chișinău.

Cât privește activitatea Centrului municipal de tineret, se prevede organizarea taberelor de vară pentru elevii din Consiliul municipal al elevilor, precum și pentru voluntarii Centrului municipal.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Recean, în dialog cu activiști, antreprenori și tineri din Găgăuzia și Taraclia: „Unitatea e puterea noastră”

Prim-ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere cu mai mulți activiști civici, antreprenori, tineri, dar și reprezentanți ai sectoarelor de educație, cultură și mass-media din UTA Găgăuzia și raionul Taraclia. Potrivit unui comunicat al Executivului, discuțiile s-au concentrat pe importanța implicării minorităților naționale în procesele de luare a deciziilor.

Dorin Recean a evidențiat faptul că în sudul țării se investește activ, în special, în infrastructură. Printre cele mai mari proiecte se numără construcția drumului de ocolire Vulcănești, un proiect de 28 de milioane de euro, susținut din fonduri europene. Totodată, în UTA Găgăuzia, sunt în desfășurare 15 proiecte finanțate prin programul guvernamental „Satul European”, în valoare totală de 73 de milioane de lei.

De asemenea, premierul a menționat lansarea programului de formare profesională pentru cadrele didactice care predau limba găgăuză în grădinițele din autonomie. Programul este organizat de Universitatea de Stat din Comrat, sub egida Ministerului Educației, și este destinat pentru 74 de cadre didactice din 56 de grădinițe din autonomie. 

Tinerii prezenți la întrevedere au abordat subiecte privind integrarea europeană și măsurile de combatere a dezinformării.

„Unitatea e puterea noastră și doar împreună vom reuși să dezvoltăm comunitățile locale și să asigurăm un nivel de trai mai bun”, a precizat șeful Guvernului. 

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: