Talibanii au preluat controlul asupra cinci capitale de provincie din Afganistan în ultimele trei zile
Full Article 1 minutes read

Talibanii au preluat controlul asupra cinci capitale de provincie din Afganistan în ultimele trei zile

În ultimele trei zile, talibanii au preluat controlul asupra cinci capitale de provincie din Afganistan. Duminică, 8 august, aceștia au cucerit orașele Kunduz, Sar-e-Pul și Taloqan, informează BBC.

Cele trei orașe din nordul țării au ajuns sub controlul talibanilor la câteva ore distanță unul de celălalt. Un rezident din Kunduz a descris situația drept un „haos total”. Între timp, guvernul afgan a anunțat că forțele sale luptă pentru a recăpăta pozițiile cheie.

Talibanii au declarat că nu există un acord cu guvernul privind încetarea focului.

Potrivit BBC, orașul Kunduz este cel mai important câștig pentru talibani de când și-au lansat ofensiva în luna mai. Orașul are o populație de 270 de mii de persoane și este considerat o poartă de acces către provinciile nordice bogate în minerale. Și locația sa îl face important din punct de vedere strategic, deoarece există autostrăzi care leagă Kunduz de alte orașe importante, inclusiv Kabul, iar provincia are graniță cu Tadjikistan.

Menționăm că violențele din Afganistan s-au intensificat după ce SUA, dar și alte forțe internaționale au început să-și retragă trupele.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: