Tatiana Bordeianu explică de ce a renunțat la Cavcaliuc și i-a dat o „Șansă” lui … Șor: „Am rămas alături de oameni”
Full Article 3 minutes read

Tatiana Bordeianu explică de ce a renunțat la Cavcaliuc și i-a dat o „Șansă” lui … Șor: „Am rămas alături de oameni”

Tatiana Bordeianu, candidata Partidului „Șansă”, afiliat fugarului Ilan Șor, la funcția de primar de Criuleni, a explicat pentru NM de ce a renunțat la funcția de vicepreședinte al Partidului Acasă Construim Europa (PACE), condus de Gheorghe Cavcaliuc, și fotoliul de primar de Chișinău. Bordeianu susține că a decis să renunțe la PACE după ce a participat la protestele anti-guvernamentale, organizate în special începând cu sfârșitul anului 2022, de oligarhul Ilan Șor, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul „Frauda bancară”. „Am rămas alături de oameni” – susține Bordeianu.

„Am comunicat liderului partidului PACE despre intenția mea de a mă retrage din partid și de a renunța la cursa electorală din Chișinău. Am aderat la protestele Mișcării Naționale Pentru Popor și am rămas alături de oameni. Nu pot fi indiferentă la durerea cetățenilor. Este necesar de intervenit aici și acum. Partidul „Șansă” este un partid nou creat, partid care prin acțiunile și idealurile sale aduce bunăstare cetățenilor Republicii Moldova, prin fapte concrete. Am fost, sunt și voi fi mereu alături de cetățenii noștri”, a declarat Tatiana Bordeianu pentru NM.

Amintim că PACE a anunțat în martie curent că o propune la funcția de primar al municipiului Chișinău pe vicepreședinta formațiunii politice, Tatiana Bordeianu. Pe 4 septembrie, însă, partidul a anunțat că îl înaintează la această funcție pe Constantin Butucel. NM a solicitat atunci un comentariu din partea PACE care a explicat că Tatiana Bordeianu ar fi decis singură să se retragă din cursa electorală.

Pe 12 octombrie, Bordeianu a anunțat că candidează din nou la alegerile din 5 noiembrie, doar că de această dată la șefia Primăriei Criuleni și din partea Partidului „Șansă”, afiliat lui Șor. Bordeianu a fost înregistrată în cursa electorală pe data de 6 octombrie, de Circumscripția Electorală Criuleni. Detalii AICI.

De menționat în acest context că, anterior, nici PACE și nici Bordeianu nu au anunțat despre plecarea acesteia din cadrul formațiunii politice conduse de Cavcaliuc. NM a contactat pe 12 octombrie reprezentanții PACE. Într-un răspuns pentru sursa noastră, ei au declarat că „fiecare primar, consilier local, orășenesc, raional, primar sau președinte de raion votat de cetățeni din rândul opoziției, este o victorie absolută de eliberare națională de regimul criminal și corupt PAS-Sandu”. PACE nu a dorit să confirme plecarea Tatianei Bordeianu din formațiune, sugerându-ne să discutăm cu ea personal.

***

Reamintim că Ilan Șor a părăsit Republica Moldova în iunie 2019, după ce Partidul Democrat, condus la acea vreme de Vlad Plahotniuc, a cedat guvernarea. Acesta s-ar afla în Israel, de unde a „orchestrat” mai multe proteste anti-guvernamentale plătite, la Chișinău. Șor a fost condamnat de Curtea de Apel Chișinău la 15 ani de închisoare, în dosarul „Frauda bancară”. Autoritățile de la Chișinău au cerut extrădarea politicianului în Moldova – cerere la care Israelul nu a răspuns, deocamdată.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: