L-a lăsat pe Cavcaliuc pentru … Șor? Ex-candidata PACE la funcția de primar de Chișinău aspiră la șefia Primăriei Criuleni din partea „Șansă”
Full Article 4 minutes read

L-a lăsat pe Cavcaliuc pentru … Șor? Ex-candidata PACE la funcția de primar de Chișinău aspiră la șefia Primăriei Criuleni din partea „Șansă”

Vicepreședinta Partidului Acasă Construim Europa (PACE) Tatiana Bordeianu, tot ea fosta candidată a formațiunii politice la funcția de primar general al capitalei, anunță că candidează din nou la alegerile din 5 noiembrie, doar că de această dată la șefia Primăriei Criuleni și din partea Partidului „Șansă”, afiliat fugarului Ilan Șor. Bordeianu a fost înregistrată în cursa electorală pe data de 6 octombrie, de Circumscripția Electorală Criuleni.

Bordeianu a anunțat că candidează la alegerile locale pentru funcția de primar de Criuleni, din partea „Șansă”, pe 1 octombrie. Înainte de asta, ea susține că a oferit consultanță echipei lui Șor, pe segmentul atragerea investițiilor.

„Fac asta nu din ambiție personală, ci pentru că vreau să demonstrez că speranța n-a murit. (…) Pentru cine nu mă cunoaște, mă prezint: sunt Tatiana Bordeianu, o persoană ambițioasă, care a revenit din străinătate, motivată de dorința de a contribui la dezvoltarea țării mele. Reprezint și voi candida din partea echipa Partidului „Șansă””.

Amintim că PACE a anunțat în martie curent că o propune la funcția de primar al municipiului Chișinău pe vicepreședinta formațiunii politice, Tatiana Bordeianu. Pe 4 septembrie, însă, partidul a anunțat că îl înaintează la această funcție pe Constantin Butucel. NM a solicitat atunci un comentariu din partea PACE care a explicat că Tatiana Bordeianu ar fi decis singură să se retragă din cursa electorală. „Doamna Tatiana Bordeianu a decis să se retragă. Noi o respectăm mult și îi mulțumim respectuos pentru munca, curajul și responsabilitate cu care a luptat politic cu regimul PAS-Sandu. Este o doamnă care merită tot respectul societății și al colegilor”, au declarat atunci reprezentanții PACE pentru NM.

De menționat că formațiunea politică nu a anunțat până în prezent că vicepreședinta PACE Tatiana Bordeianu ar fi părăsit rândurile partidului.

NM a solicitat un comentariu din partea PACE. I-am scris și Tatianei Bordeianu.

UPDATE: Reprezentanții PACE au declarat că „fiecare primar, consilier local, orășenesc, raional, primar sau președinte de raion votat de cetățeni din rândul opoziției, este o victorie absolută de eliberare națională de regimul criminal și corupt PAS-Sandu”.

Iar acea localitate eliberată, exact ca într-un război, devine o localitate liberă de regim. PACE cheamă toată opoziția și cetățenii la unitate, criminalii, corupții regimului PAS-Sandu trebuie sancționați dur și aruncați la urna istorie. Este timpul să ne luăm țara înapoi”, au menționat reprezentanții Partidului.

Cum a apărut Partidul „Șansă”

După declararea neconstituționalității Partidului Șor, în locul său a apărut o altă formațiune politică, cu același nume – Blocul Ș.O.R., format din două partide necunoscute până atunci: Partidul Moldovenesc „Ai Noștri” și Partidul Politic „Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei”. Anunțul despre crearea blocului a fost făcut de Ilan Șor, fostul lider al Partidului Șor.

Între timp, partidul „Ai noștri” a fost redenumit în Partidul Politic „ȘANSĂ”, iar în mai puțin de două săptămâni, la cârma partidului s-au succedat doi lideri. După câteva zile în care președintă a partidului a fost o oarecare Olga Ursatîi, noul președinte al partidului „ȘANSĂ” a devenit jurnalistul Alexei Lungu.

Recent, Partidul „Șansă” a anunțat că își unește oficial forțele cu echipa politicianului fugar Ilan Șor.

Reamintim că Ilan Șor a părăsit Republica Moldova în iunie 2019, după ce Partidul Democrat a cedat guvernarea. Acesta s-ar afla în Israel, de unde a „orchestrat” mai multe proteste anti-guvernamentale plătite, la Chișinău. Gheorghe Cavcaliuc, liderul PACE, și-a anunțat susținerea în acea vreme pentru Șor, participând la proteste alături de ex-Partidul „ȘOR”, declarat neconstituțional.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: