Tauber, după ce a votat alături de PSRM proiectul de lege privind SIS: „Revenim la normalitate”
Full Article 2 minutes read

Tauber, după ce a votat alături de PSRM proiectul de lege privind SIS: „Revenim la normalitate”

Vicepreședinta Partidului „ȘOR”, deputata Marina Tauber, consideră că retransmiterea Serviciului de Informații și Securitate (SIS) din subordinea președintelui țării în cea a Parlamentului este o revenire la normalitate.

Tauber susține că partidele care se opun acestui proces „manipulează opinia publică și organizează confruntări”. Mai mult, potrivit deputatei Tauber, anul trecut Maia Sandu a fost cea care i-a „dăruit” personal lui Igor Dodon SIS și Serviciul Protecție și Pază de Stat (SPPS).

„Până în 2019, SIS se afla sub control parlamentar. Așa cum i se cuvine unei republici parlamentare. Doamna Sandu a dăruit la pachet SIS și SPPS personal lui Igor Dodon în schimbul funcției de premier. Astăzi, pur și simplu, revenim la normalitate”, a scris Tauber pe pagina sa de Facebook.

Vicepreședinta Partidului „ȘOR” a mai menționat că serviciile speciale nu pot fi obiectul târgurilor dintre partenerii care s-au certat, ci trebuie să asigure securitatea statului.

Marina Tauber îi recomandă insistent președintelui ales să studieze toate atribuțiile șefului statului și să le execute întocmai.

***

Reacția vine după ce, Partidul Socialiștilor (PSRM) și Platforma „Pentru Moldova”, formată din fracțiunea Partidul „ȘOR” și deputații neafiliați care au părăsit grupul parlamentar Pro Moldova, au votat proiectele de legi de pe agenda legislativă, inclusiv cel privind trecerea SIS-ului sub controlul parlamentului.

Platforma DA a anunțat că va contesta voturile din 3 decembrie a deputaților la Curtea Constituțională.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: