Tauber, scrisoare de după gratii: „Echipa lui Ilan Șor va salva țara de voi”
Full Article 3 minutes read

Tauber, scrisoare de după gratii: „Echipa lui Ilan Șor va salva țara de voi”

Deputata Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, îi adresează, de după gratii, o scrisoare liderului formațiunii politice, deputatului fugar, Ilan Șor. Tauber critică guvernarea PAS și îi mulțumește lui Șor pentru „grijă” și „susținere”. „Echipa lui Ilan Șor va salva țara de voi”, scrie, din arest, Tauber.

Îi mulțumesc domnului Președinte, Ilan Șor, și întregii echipe a Partidului „ȘOR” pentru susținerea și grija față de mine.

„Le transmit Maiei Sandu, lui Igor Grosu și tuturor celor din PAS că sunteți neadecvați și ați pierdut legătura cu realitatea. Istoria arată că sfârșitul vostru este aproape. (…) Vă asigur că echipa lui Ilan Șor va salva țara de voi, care ați distrus-o. Chiar dacă am fost reținută, nu vom respecta condițiile voastre. Nu avem nevoie să facem nicio înțelegere cu voi. Victoria va fi de partea noastră”, a scris Marina Tauber.

Deputata face apel la misiunile diplomatice acreditate în Republica Moldova, precum și la organizațiile internaționale să „examineze cu atenție” dosarul în care figurează și care, potrivit Marinei Tauber, „demonstrează că opoziția este presată”.

Amintim că deputata Partidului Politic „ȘOR”, Marina Tauber, a fost reținută pe 21 iulie, după ce parlamentarii au lipsit-o de imunitate parlamentară. Parlamentara este acuzată de falsificarea raportului privind gestiunea financiară a partidului pentru semestrul I al anului 2022, în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate. Potrivit cererii de ridicare a imunității, Tauber este acuzată, de asemenea, că ar fi acceptat cu bună știință finanțarea Partidului Politic „Șor” din partea unui grup criminal organizat.

Avocatul Marinei Tauber, Iulian Balan, a declarat că va contesta acțiunile procurorilor care au descins cu percheziții în biroul Marinei Tauber, pe 21 iulie, iar ulterior au reținut-o.

Amintim că oamenii legii au inițiat în dimineața de 21 iulie percheziții într-un dosar penal pornit pe faptul finanțării ilegale a Partidului „ȘOR”. Potrivit procurorilor, s-a constatat că partidul ar fi acceptat conștient bani de proveniență dubioasă, din partea unei grupări criminale, care erau folosiți în interes de partid, precum onorarii pentru artiști, salarii pentru membri și organizarea de proteste. Partidul „ȘOR” a acuzat guvernarea că ar fi influențat Procuratura Generală să deschidă dosar penal pe faptul „finanțării ilegale” a formațiunii. Solicitată de NM, purtătoarea de cuvânt a PAS, Adriana Vlas, a declarat că „grupările de crimă organizată deghizate în partide, finanțate din bani furați de la oameni”, nu-și au locul nici în politica, nici în societatea din Republica Moldova. Ea a menționat pentru NM că PAS așteaptă concluziile și finalitatea în acest dosar.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: