Tauber se plânge, după ce a scăpat de arestul la domiciliu: „Nu mi se permite să părăsesc Chișinăul”
Full Article 2 minutes read

Tauber se plânge, după ce a scăpat de arestul la domiciliu: „Nu mi se permite să părăsesc Chișinăul”

La două zile după ce a fost plasată în libertate, sub control judiciar, deputata Partidului „ȘOR” Marina Tauber susține că nu are dreptul să părăsească municipiul Chișinău. Într-o postare pe pagina sa de Facebook făcută publică astăzi, vicepreședinta Partidului „ȘOR”, vizată în două cauze penale pornite pe faptul „acceptării cu bună știință a finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat” și „falsificarea raportului privind gestiunea financiară a formațiunii”, califică decizia magistraților drept un „abuz”.

„Vă anunț că regimul Sandu a mai comis încă un abuz în raport cu mine și echipa noastră. Deși nu au găsit niciun temei juridic și nicio dovadă care să mă incrimineze în ceea de ce m-au acuzat abuziv și mincinos, mi-au aplicat încă o restricție. Nu mi se permite să părăsesc municipiul Chișinău!”, a scris Tauber.

Demenționat că organele de drept nu au comentat, deocamdată, acuzațiile aduse de parlamentară.

Amintim că Marina Tauber a scăpat de arestul la domiciliu pe 18 octombrie, urmare a deciziei luate de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana. Astfel, judecătorii au admis parțial demersul procurorilor de caz și au plasat-o pe Tauber sub control judiciar, pentru 30 de zile. Decizia a fost criticată ulterior de ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco. Potrivit lui, hotărârea ar demonstra, odată în plus, cât de „grave sunt lucrurile” în justiția moldovenească. Pe 19 octombrie, Procuratura Anticorupție a anunțat că a atacat cu recurs decizia primei instanțe la Curtea de Apel Chișinău.

Amintim că  Marina Tauber a fost reținută pe 21 iulie, după ce parlamentarii au lipsit-o de imunitate parlamentară. Parlamentara este acuzată de falsificarea raportului privind gestiunea financiară a partidului pentru semestrul I al anului 2022, în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate. Potrivit cererii de ridicare a imunității, Tauber este acuzată, de asemenea, că ar fi acceptat cu bună știință finanțarea Partidului Politic „Șor” din partea unui grup criminal organizat.

La 23 iulie, deputata Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, a fost plasată în arest preventiv în Penitenciarul nr.13, acolo unde a stat până pe 14 septembrie. Ulterior, judecătorii au decis menținerea parlamentarei în arest la domiciliu, până astăzi, 18 octombrie.

Aleasa poporului nu recunoaște acuzațiile care i se impută și pledează nevinovată.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: