Tauber și Șor rămân fără imunitate parlamentară. Deputații s-au întrunit în ședință
Full Article 2 minutes read

Tauber și Șor rămân fără imunitate parlamentară. Deputații s-au întrunit în ședință

Astăzi are loc ședința plenară a Parlamentului. Deputații urmează să dezbată cererile procurorului General interimar privind încuviințarea ridicării imunității parlamentare a deputaților în Parlament Ilan Șor și Marina Tauber.

În prima lectură, va fi examinat proiectul care prevede majorarea cuantumului plăților compensatorii în sectorul bugetar. Tot în prima lectură vor fi examinate modificările la Codul muncii, precum și cele la Legea cu privire la filantropie și sponsorizare.

Deputații vor mai examina ratificarea Acordului de împrumut dintre Republica Moldova și Guvernul Republicii Polone, în sumă de 20 de milioane de euro.

Pe ordinea de zi a mai fost inclusă audierea raportului privind situația în domeniul prevenirii și combaterii discriminării în Republica Moldova în anul 2021.

***

Amintim că pe 19 mai, procurorul general interimar Dumitru Robu a venit la ședința plenară a Parlamentului. Președintele Legislativului Igor Grosu a precizat că au parvenit 4 cereri din partea procurorului general interimar. Două dintre acestea îl vizează pe deputatul Ilan Șor și alte două – pe deputata Marina Tauber. Procuratura solicită ridicarea imunității parlamentare a acestora, în vederea reținerii, arestării, percheziției și trimiterii în judecată penală.

Tauber a susținut că în spatele solicitării Procuraturii ar fi interese politice. Totuși, fracțiunea Partidului „ȘOR” a declarat că va vota pentru ridicarea imunității lui Ilan Șor și a Marinei Tauber.

„Suntem deschiși, vom colabora cu ancheta și cu toți cei care sunt cu adevărat interesați ca cei care sunt implicați în furtul miliardului să fie pedepsiți. De asemenea, vom răspunde la toate întrebările, bineînțeles dacă acestea există și dacă nu reprezintă doar un show politic. Îi îndemnăm și pe ceilalți deputați să voteze pentru ridicarea imunității noastre”, a spus Marina Tauber.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: