Taxa de 6 lei în transportul din Chișinău rămâne în vigoare. Ceban: cererea Cancelariei de Stat a fost respinsă
Full Article 2 minutes read

Taxa de 6 lei în transportul din Chișinău rămâne în vigoare. Ceban: cererea Cancelariei de Stat a fost respinsă

Judecătoria Chișinău cu sediul în sectorul Rîșcani a respins cererea Cancelariei de Stat privind suspendarea și anularea noilor tarife la transportul public în Capitală. Un anunț în acest sens a fost făcut de edilul Ion Ceban, în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor primăriei Chișinău din 8 august. 

Potrivit magistraților, a spus Ceban, această sesizare este neîntemeiată.

„A fost respinsă ca fiind neîntemeiată cererea reclamantului Cancelariei de Stat privind suspendarea executării dispoziției cu privire la stabilirea tarifelor de călătorie în transportul public”, a comunicat primarul.

Ceban a mai spus că „instanța de judecată nici nu avea cum să anuleze decizia Primăriei Chișinău și a Consiliului Municipal Chișinău”.

„Se spune că toate sunt făcute conform legii. Mulțumesc organelor de drept pentru luarea deciziei”, a adăugat Ceban.

Amintim, Cancelaria de Stat a acționat în judecată decizia CMC privind majorarea tarifului pentru călătoriile cu transportul public din municipiul Chișinău. Reprezentanții instituției au solicitat suspendarea și anularea hotărârii care ar urma să intre în vigoare din 1 iulie. Decizia a fost criticată de primarul de Chișinău, Ion Ceban, care a calificat-o drept un „atac politic fără precedent asupra autonomiei locale”.

Întrunită pe 29 iunie în ședință, Comisia Situații Excepționale Chișinău a cerut Guvernului să renunțe la litigiu. Pe marginea subiectului s-a expus și Congresul Autorităților Locale din Moldova. Potrivit autorității, Cancelaria de Stat ar fi acționat „în exces”, iar cea mai bună soluție ar fi o înțelegere amiabilă între părți.

Din 1 iulie, prețul unui bilet de călătorie cu troleibuzul sau autobuzul în capitală și în suburbii constituie 6 lei. Prețul unui abonament lunar este de 234 de lei – pentru o lună; 594 de lei – pentru trei luni și 972 de lei – pentru șase luni. De asemenea, unele categorii de persoane beneficiază de facilități la procurarea abonamentelor, iar altele călătoresc gratuit.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: