Taxa de drum ar putea fi inclusă în prețul accizului la carburanți. Propunerile guvernului privind politica bugetar-fiscală pentru 2021
Full Article 2 minutes read

Taxa de drum ar putea fi inclusă în prețul accizului la carburanți. Propunerile guvernului privind politica bugetar-fiscală pentru 2021

Taxa rutieră ar putea fi eliminată, însă inclusă în prețul accizului pentru stabilirea prețului la carburanți. O prevedere în acest sens se conține în proiectul politicii fiscale pentru anul 2021, elaborat de Ministerul Finanțelor. Declarația a fost făcută de premierul Ion Chicu, după ședința de lucru a conducerii de vârf a țării din 21 septembrie.

Potrivit premierului Ion Chicu, inițiativa are drept scop diminuarea poverii administrative.

„Am inclus printre propuneri și eliminarea taxei rutiere, cu includerea părții financiare în acciz, astfel să diminunăm serios povara administrativă, dar și să asigurăm o echitate. Plătești pentru folosirea drumurilor atât cât realmente folosești”, a explicat prim-ministrul.

Prevederea se conține în politica fiscală pentru anul 2021, elaborată de către Ministerul Finanțelor și remisă spre consultare.

„Aceste plăți vor fi incluse în accize. Atunci când posesorul mijlocului de transport nu folosește drumurile, bineînțeles nu achită”, a mai spus Ion Chicu.

De asemenea, premierul Ion Chicu a menționat că taxa pe valoarea adaugată ar putea fi mai mică pentru fertilizanți, îngrășăminte și alte elemente pentru agricultură.

„Includem pentru anul viitor diminuarea taxei pentru valoare adăugată (TVA) pentru fertilizanți, îngrășăminte și alte elemente pentru agricultură și vom avea o cotă de 12% atât pentru produse agricole primare cât și pentru fertilizanți și materiale agricole. Credem că asta e un pas pentru echilibrarea cotelor TVA”, a precizat șeful guvernului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: