Tentativa de învestire a guvernului Gavrilița a eșuat
Full Article 2 minutes read

Tentativa de învestire a guvernului Gavrilița a eșuat

Tentativa de învestire a guvernului Gavrilița a eșuat. Cabinetul de miniștri propus de premierul desemnat nu a fost susținut de majoritatea deputaților din parlament.

La ședință au venit 96 de deputați din 101. Platforma parlamentară „Pentru Moldova”, din care fac parte mai mulți deputați neafiliați, dar și fracțiunea Partidului „ȘOR”, au refuzat să participe la dezbateri. Iar Plaforma DA a decis să nu adreseze nicio întrebare, pe motiv că ceea ce se întâmplă în parlament este „absurd”.

În schimb, fracțiunile PSRM și PAS au adresat mai multe întrebări.

***

Maia Sandu a desemnat-o pe Natalia Gavriliţă candidat la funcţia de premier, după ce Ion Chicu a demisionat din această funcţie la sfârşitul lunii decembrie 2020. PAS a anunţat din start că nu va vota pentru Guvernul Gavriliţă cu scopul de a declanşa cât mai repede alegeri parlamentare anticipate.

Potrivit legii, dacă deputații eșuează de două ori în învestirea unui nou guvern, legislativul este dizvolvat și este stabilită data alegerilor parlamentare anticipate.

Amintim că, în timp ce premierul desemnat Natalia Gavrilița răspundea la întrebările deputaților, o parte a fracțiunii PSRM, împreună cu liderul formațiunii Igor Dodon, au participat la un brefing de presă.

Dodon a anunțat că socialiștii nu vor vota pentru Natalia Gavriliță, însă o propun de Mariana Durleșteanu la funcția de premier. Aceștia au chemat celelalte fracțiuni să semneze în susținerea acestuia candidat.

Platforma „Pentru Moldova” a anunțat deja că va susține candidatura Marianei Durleșteanu la funcția de premier al țării.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: