Timp de 10 zile, în Chișinău este planificată sterilizarea a circa 200 de câini maidanezi
Full Article 2 minutes read

Timp de 10 zile, în Chișinău este planificată sterilizarea a circa 200 de câini maidanezi

Circa 200 de câini fără stăpâni din capitală vor fi sterilizați în cadrul unui proiect al Secției Control și Protecție a animalelor din cadrul Direcției generale locativ-comunale și amenajare, desfășurat împreună cu Organizația Internațională „FOUR PAWS”, Austria, și clinica veterinară „Doctor Vet”. Acțiunea se va desfășura timp de 10 zile.

Echipa organizației internaționale va include 4 veterinari din Bulgaria și Ucraina, iar sterilizările vor avea loc pe teritoriul clinicii specializate „Doctor Vet”, partener al proiectului.

Reprezentanții organizației „FOUR PAWS”, aflați în vizită la Chișinău pentru proiectul de sterilizare a maidanezilor, mai au planificate și alte activități, inclusiv semnarea unui acord de colaborare, vizitarea azilurilor pentru animalele fără stăpân, întâlniri cu voluntarii și cu reprezentanții ONG-urilor, susținerea unei lecții în fața elevilor despre comportamentul față de animale.

Secția pentru controlul și protecția animalelor din cadrul Direcției generale locativ-comunale și amenajare colaborează de mai multă vreme cu organizația „FOUR PAWS”, însă din cauza situației pandemice, sosirea reprezentanților organizației pentru sterilizarea maidanezilor a devenit posibilă abia acum.

„FOUR PAWS” este o organizație internațională, care promovează soluționarea pe cale pașnică a problemei animalelor fără stăpân și contribuie la salvarea animalelor sălbatice.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: