Tiraspolul a confirmat reținerea lui Alexandr Rjavitin
Full Article 2 minutes read

Tiraspolul a confirmat reținerea lui Alexandr Rjavitin

Tiraspolul confirmă reținerea lui Alexandr Rjavitin, însă urmează să vină în zilele următoare cu un răspuns în scris referitor la asigurarea accesului avocaților și a medicilor la el, informează IPN, astăzi, 15 ianuarie. Potrivit sursei citate, despre aceasta a comunicat reprezentantul politic al Tiraspolului în reglementarea transnistreană, Vitali Ignatiev, în cadrul întrevederii cu vicepremierul pentru reintegrare, Alexandrul Flenchea.

Viceprim-ministrul pentru Reintegrare a declarat pentru IPN că primul subiect din agenda discuțiilor a fost cazul lui Alexandr Rjavitin. Potrivit lui Flenchea, prima întrebare a fost când avocații, familia, medicii și reprezentantul Oficiului Avocatului Poporului vor putea să-l viziteze. La rândul său, Vitali Ignatiev a declarat că va oferi în următoarele zile un răspuns în scris în acest sens.

Amintim că la 14 ianuarie curent, la sediul Misiunii OSCE din orașul Tiraspol, a avut loc o nouă şedinţă de lucru a reprezentanţilor politici în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană din partea Chişinăului şi Tiraspolului.

Menționăm că pe 30 decembrie, Asociația Promo-LEX  a publicat un comunicat de presă în care a anunțat despre dispariția lui Alexandru Rjavitin. Potrivit sursei citate, în august 2015 acesta a reușit să evadeze din regiunea transnistreană și a relatat despre condițiile și tratamentul inuman la care a fost supus. Aflându-se la Chișinău, Alexandru Rjavitin a beneficiat de asistența Asociației Promo-LEX, fiind ajutat să-și confirme cetățenia Republicii Moldova și să-și perfecteze actele respective. Însă, la data de 18 decembrie 2019, în jurul orei 20:00 acesta a dispărut din propria locuință din regiunea transnistreană. 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: