Tiraspolul solicită un număr mai mare de pacificatori ruși în regiune
Full Article 2 minutes read

Tiraspolul solicită un număr mai mare de pacificatori ruși în regiune

Autoritățile de la Tiraspol își doresc sporirea numărului de trupe care mențin pacea în regiune. O solicitare în acest sens a fost făcută de copreședintele Comisiei Unificate de Control (CUC), din partea Transnistriei, Oleg Beleakov. 

Potrivit documentelor înaintate de transnistreni la CUC, la momentul de față Rusia are 400 de pacificatori, însă Tiraspolul vrea ca Rusia să sporească contingentul la 4200 de militari, așa cum a fost la începutul misiunii de menținere a păcii în regiune.

„Considerăm necesar ca în perioada imediat următoare să ne întoarcem la dezbaterea acestui subiect propus de delegația transnistreană și anume mărirea contingentului militar al forțelor de pacificare a Federației Ruse, redus temporar în anul 2000 în mod unilateral și fără acordul Comisiei Unificate de Control”, se menționează în documentele înaintate de transnistreni, potrivit RIA Novosti. 

Pe lângă aceasta, delegația Tiraspolului la CUC cere „reînceperea activității escadrilei de elicoptere, destinate forțelor de menținere a păcii”.

Potrivit novostipmr.com, Tiraspolul motivează solicitarea prin faptul că nu exclude provocări legate de dorința Chișinăului de a „lichida” posturile de pacificatori.

Precizăm că din CUC fac parte Rusia, Chișinăul și Tiraspolul. În calitate de observatori, participă, de asemenea, reprezentanții Ucrainei și ai OSCE în Republica Moldova.

Susțineți-ne cu un like la pagina noastră de Facebook.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: