Tiraspolul vrea să prelungească carantina până pe 1 februarie 2021. Chișinăul „regretă” măsura
Full Article 2 minutes read

Tiraspolul vrea să prelungească carantina până pe 1 februarie 2021. Chișinăul „regretă” măsura

Tiraspol vrea să extindă până la 1 februarie 2021 perioada regimului de carantină, cu menținerea acelorași restricții în calea liberei circulații a mai multor categorii de cetățeni. Biroul Politici de Reintegrare își exprimă regretul și îngrijorarea în legătură cu această inițiativă.

În pofida sutelor de demersuri și apeluri transmise de către Chișinău, barierele artificiale sunt și în continuare menținute, iar pe parcursul ultimelor aproape nouă luni mii de locuitori de pe ambele maluri ale Nistrului se află în imposibilitatea de a avea acces la locurile de muncă, domicilii și rude apropiate.

„Statisticile în creștere din ultima perioadă de timp privind infectările cu COVID-19 în regiunea transnistreană, care o mențin practic în topul unităților administrativ-teritoriale cu cifre înalte de infectări, denotă vădit caracterul nefondat al restricțiilor în mod continuu aplicate și necesitatea substituirii lor cu măsuri sanitar-epidemiologice și de protecție individuală în spațiile publice și închise, conform practicilor pe larg aplicate pe întreg teritoriul țării și în plan internațional, fără a afecta dreptul inalienabil al persoanelor la deplasarea nestingherită, la muncă, accesarea serviciilor medicale de pe malul drept al Nistrului etc,” se spune într-un comunicat emis de Biroul Politici de Reintegrare.

Prin urmare, Biroul i-a îndemnat repetat pe reprezentanții Tiraspolului „ să deblocheze libera circulație a locuitorilor de pe ambele maluri ale Nistrului fără a conexa acest proces la contextul pandemic.”

Menționăm că liderul de la Tiraspol Vadim Krasnoselski a propus prelungirea regimului de carantină din Transnistria până pe 1 februarie 2021. Un comunicat în acest sens a fost publicat luni, 30 noiembrie.

În document se precizează că, din cauza numărului mare de infectări cu noul coronavirus, este nevoie de restricționat accesul din și spre regiune. De asemenea, Vadim Krasnoselski susține că măsurile privind obligativitatea purtării măștii de protecție și respectarea distanței fizice trebuie să rămână în vigoare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: