Țîrdea, supărat foc pe avocatul poporului: „El cuvinte mai lungi de trei litere nu cunoaște” (VIDEO)
Full Article 3 minutes read

Țîrdea, supărat foc pe avocatul poporului: „El cuvinte mai lungi de trei litere nu cunoaște” (VIDEO)

Deputatul socialist Bogdan Țîrdea s-a arătat indignat de atitudinea avocatului poporului, Mihail Cotorobai. În cadrul ședinței din 15 decembrie a Comisiei politică externă și integrare europeană, parlamentarul a presupus că ombudsmanul nu cunoaște și nu poate pronunța „cuvinte mai lungi de trei litere”. Reacția vine după ce Mihail Cotorobai a criticat cartea „Societatea civilă a Republicii Moldova: sponsori ai ONG-urilor, războaie culturale”, semnată de deputatul Partidului Socialiștilor (PSRM).

În timpul ședinței de marți a Comisiei parlamentare politică externă și integrare europeană, deputații au examinat și un proiect de lege privind instituirea Avocatul Antreprenorilor. În discuție a fost amintită opinia avocatului poporului cu privire la inițiativă. În acel moment, deputatul PSRM Bogdan Țîrdea a pus la îndoială profesionalismul ombudsmanului.

„Să vă spun un exemplu, numai să nu râdeți. Eu am lucrat timp de 20 de ani la o carte pe care am scris-o, cu 1500 de citate, peste 1000 de rapoarte financiare, 800 de monografii utilizate în engleză, franceză, etc. Nimeni acea carte nu a citit-o, toți au început să o critice, așa-zisa „societate civilă”, baronii, milionarii ăștia, eu înțeleg. Dar când a ieșit avocatul poporului, domnul Cotorobai, care habar nu are ce-i în cartea aceea… Eu presupun că el cuvinte mai lungi de trei litere nu cunoaște, nu le poate pronunța. A ieșit și public m-a călcat în picioare”, a declarat Bogdan Țîrdea.

***

Pe 21 octombrie,  deputatul socialist Bogdan Țîrdea și-a prezentat noua carte „Societatea civilă din Moldova: Sponsorii. ONG-crația. Războaie culturale”. Deputatul povestește despre „armata postmodernistă” finanțată din străinătate, „rețeaua Soros” de ONG-uri și compară bugetele organizațiilor obștești cu bugetele spitalelor. În versiunea deputatului, și NewsMaker a ajuns „în rețeaua lui Soros”.

Șeful Delegației UE la Chișinău Peter Michalko s-a arătat „consternat” de atacurile lansate la adresa societății civile și a mass-media independente din țara noastră. Oficialul a menționat atunci că acestea „ridică semne de întrebare serioase față de angajamentul politic de a sprijini un mediu favorabil dezvoltării societății civile”.

Cu o reacție a venit și avocatul poporului, Mihail Cotorobai. Într-o declarație publică, acesta a menționat că „lansarea unor atacuri cu acuzații de activitate de subminare a intereselor statului este în sine un fapt grav, un gest neprietenos care țintește în valorile unei societăți democratice”.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: