„Toate acțiunile ilegale sunt înregistrate”. Îndemnul poliției pentru fermierii care protestează în PMAN
Full Article 2 minutes read

„Toate acțiunile ilegale sunt înregistrate”. Îndemnul poliției pentru fermierii care protestează în PMAN

Poliția Republicii Moldova îndeamnă fermierii care protestează în centrul capitalei să manifeste un comportament pașnic și civilizat, menționând că toate acțiunile ilegale sunt înregistrate.

„Vom reacţiona prompt şi în conformitate cu legislaţia, pentru a preveni şi combate oricare comportament şi acţiuni care au scopul destabilizării situaţiei şi ordinii de drept. Informăm că toate acțiunile ilegale admise în cadrul manifestației sunt înregistrate și documentate conform legislației,” se arată într-un comunicat emis de Poliția Republicii Moldova.

Oamenii legii solicită participanților la protest, cât şi tuturor cetăţenilor să manifeste înţelegere faţă de măsurile de ordine şi siguranţă publică, să respecte legea și indicaţiile forţelor de ordine pentru ca acțiunile să se desfăşoare în condiţii optime.

De asemenea, pentru a evita răspândirea virusului COVID-19, precum și pentru a nu pune în pericol sănătatea și siguranța persoanelor din comunitate, poliția îndeamnă participanții la protest să respecte distanţa socială și echiparea corespunzătoare cu măşti.

Totodată, participanții sunt îndemnați, în caz de urgență, să apeleze numărul 112 sau să se adreseze cu încredere celui mai apropiat polițist, ori de câte ori sesizează situații tensionate, persoane sau obiecte dubioase, ce pot afecta siguranța publică, astfel încât evenimentele care vor avea loc să se desfășoare fără abateri de la legislație.

Menționăm că câteva zeci de fermieri din diferite regiuni ale țării au organizat pe 15 decembrie un protest în centrul Chișinăului. Aceștia au aduse boxe și un microfon în Piața Marii Adunări Naționale. Ei sunt nemulțumiți de atitudinea guvernului față de problemele cu care se confruntă fermierii. De asemenea, sunt împotriva propunerii guvernului de a majora TVA-ul de la 8 la 12%.

Pe 14 decembrie, un grup de agricultori a reușit să obțină o întrevedere cu ministrul Agriculturii, Ion Perju. Ulterior, în cadrul ședinței guvernului, cabinetul de miniștri a aprobat un amendament propus de Partidul Socialiștilor la proiectul Politicii bugetar-fiscale pentru anul 2021, prin care propune aplicarea cotei unice TVA în agricultură din 1 iulie și nu din 1 ianuarie 2021, așa cum a propus inițial executivul.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: