Toate garnizoanele militare din Republica Moldova vor participa la un exercițiu tactic cu executarea tragerilor de luptă
Full Article 50 second read

Toate garnizoanele militare din Republica Moldova vor participa la un exercițiu tactic cu executarea tragerilor de luptă

Peste 400 de militari ai Armatei Naţionale vor participă, în perioada 24 ianuarie – 4 februarie, la un exercițiu tactic cu executarea tragerilor de luptă din armamentul din dotare. Aplicaţiile tactice cu deplasarea tehnicii militare se vor desfăşura la poligoanele din toate garnizoanele militare. Un anunț în acest sens a fost făcut, pe 23 ianuarie, de către Ministerul Apărării. 

Pe parcursul desfășurării exercițiului tactic, coloanele de vehicule militare implicate în antrenamente se vor deplasa pe traseele naționale din nordul, centrul și sudul țării.

Conform scenariului, ofițerii, sergenții și soldații vor executa și alte misiuni de instruire, cum ar fi acordarea primului ajutor medical în condiţii reale, antrenamente la protecţia chimică (CBRN) şi altele.

„Antrenamentele sunt organizate în conformitate cu planul de instruire al Armatei Naţionale pentru anul 2023 și nu au nici o legătură cu situația de securitate din regiune”, se arată în comunicatul Ministerului Apărării.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: