Profimedia Images

Top 50 cele mai spectaculoase destinații de vacanță în 2022

Revista americană Time a făcut o listă cu cele mai spectaculoase 50 de locuri din lume de văzut în 2022, care a fost întocmită în baza recomandărilor făcute de corespondenți și colaboratori internaționali și care include doar destinații care „oferă experiențe noi și interesante”, scrie Digi24.ro. Între cele 50 de destinații se află locuri deja cunoscute, dar și orașe sau zone mai puțin explorate, dar care oferă extrem de multe și îi satisfac pe deplin pe vizitatori.

Iată care sunt cele 50 de destinații și continentele unde se află:

America de Nord

În Statele Unite ale Americii, Time le recomandă turiștilor centrele moderne de pe coasta de vest Portland, din Oregon, și San Francisco, zona de coastă din Miami, Florida și orașul Detroit, din Michigan. Destinația de schi Park City, din Utah, a fost, de asemenea, nominalizată.

În Canada, e de vizitat capitala provinciei Ontario, Toronto, și micul oraș de surfing Tofino, British Columbia, iar mai la nord, Illuissat, „Marele Canion al Cercului Arctic”.

Destinațiile de plajă mereu populare din Jamaica și Riviera Nayarit din Mexic se află, de asemenea, pe lista locurilor de vizitat în 2022.

America de Sud

Orașul Salta, din nord-vestul muntos al Argentinei, și satul El Chaltén, din Parcul Național Los Glaciares, au atras atenția revistei Time anul acesta. Rapa Nui din Chile, mai cunoscută ca Insula Paștelui, și Insulele Galapagos, din Ecuador, sunt două minuni vulcanice care au fost incluse pe listă.

Metropolele animate Bogotá, din Columbia, și São Paulo, din Brazilia, sunt încă două dintre recomandările pentru acest an.

Europa

În Marea Britanie, farmecul aparte din comitatul englez Devon și orașul Portree, de pe insula scoțiană Skye, a atras atenția anul acesta.

Orașele vest-europene Marsilia din Franța, Copenhaga din Danemarca, Skellefteå din Suedia și València din Spania au fost, de asemenea, incluse pe listă.

Apoi sunt recomandate regiunea italiană Calabria, orașul grecesc antic Salonic, regiunea portugheză Alentejo și arhipelagul Madeira.

Mica stațiune cehă de schi Dolni Morava și orașul fortăreață lituanian Kaunas se află pe listă, dar și Istanbulul.

Asia-Pacific

Kerala și Ahmedabad din India se numără printre recomandările asiatice, la fel și insulele japoneze Setouchi și Kyushu.

Capitala sud-coreeană Seul este considerată o destinație de top, la fel și provincia indoneziană Bali și insula Boracay, din Filipine.

Marea Barieră de Corali, din Australia, și orașul-port Fremantle sunt de asemenea apreciate, la fel și Queenstown din Noua Zeelandă, un centru cunoscut pentru sporturile de aventură.

Traseul Trans-Bhutan, din Bhutan, și istoricul Drum al mătăsii, din Uzbekistan, sunt două dintre recomandările neașteptate și, în același timp, zone puțin frecventate.

Orientul Mijlociu

Qatarul și capitala sa, Doha, au atras atenția în acest an, pentru că vor găzdui Cupa Mondială de fotbal în luna decembrie. Pe listă se mai află Ras Al Khaimah, din Emiratele Arabe Unite.

Africa

Kigali, capitala statului Rwanda, sunt alegerile urbane ale Time din Africa. Zona Franschhoek, din Africa de Sud, cunoscută pentru podgoriile sale, și Parcul Național Zambezi, din Zambia sunt, de asemenea, recomandate.

Parcul Național Hwange din Zimbabwe este ultima recomandare de pe continent.

Destinații îndepărtate

Pentru călătorii cei mai îndrăzneți, Time recomandă regiunea polară arctică și Stația Spațială Internațională.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Imagini din vila în care Plahotniuc și Țuțu se ascundeau în Grecia: peste 155 mii euro, 17 pașapoarte false și obiecte de lux – confiscate (VIDEO)

Autoritățile din Grecia publică imagini video din timpul perchezițiilor efectuate astăzi, 22 iulie, în vila din Grecia în care se ascundeau de justiție fostul lider democrat Vladimir Plahotniuc și fostul deputat și omul său de încredere, sportivul Constantin Țuțu. Direcția pentru Combaterea Crimei Organizate și a Traficului de Droguri din Republica Elenă anunță că, în timpul perchezițiilor, au fost găsit și confiscate peste 155 de mii de euro, pașapoarte și alte acte de identitate false, telefoane și ceasuri de lux.

Publicația Rise Moldova, care anunță că a consultat documentul intern al poliției elene, scrie că în urma descinderilor au fost confiscate:

  • 17 pașapoarte și cărți de identitate false din diverse state;
  • peste 155.000 de euro în numerar;
  • ceasuri de lux, printre care mărci precum Breguet, Urwerk și Kees Engelbarts;
  • dispozitive electronice criptate (USB, SSD), multiple telefoane și laptopuri;
  • un SUV Skoda Kodiaq, folosit exclusiv de Plahotniuc.

Potrivit sursei citate Plahotniuc și Țuțu se ascundeau într-o vilă luxoasă din Saronida, sudul Atenei. Pentru a nu fi prinși, cei doi se comportau extrem de precaut, scrie Rise – Plahotniuc a schimbat 22 de țări, din 2023 până în prezent, iar Țuțu – 11.

Pe 22 iulie, însă, aceștia au fost reținuți pe Aeroportul Internațional „Eleftherios Venizelos” din Atena, în timp ce încercau să fugă spre Dubai. Potrivit documentului intern consultat de Rise, cei doi au fost interceptați în ultimul moment de autoritățile elene, care au reușit să întârzie decolarea avionului.

În momentul reținerii, ambii aveau asupra lor doar câte un rucsac și foloseau acte false: Plahotniuc deținea un pașaport bulgar cu identitate falsă, iar Țuțu – documente românești contrafăcute.

Ei urmează să fie prezentați procurorilor din Atena pe 23 iulie.

***

Amintim că IGP a anunțat, pe 22 iulie, că fostul lider democrat, Vladimir Plahotniuc, a fost reținut în Grecia, potrivit informațiilor transmise oficial de Interpol Atena. Surse NewsMaker susțin că, odată cu el, ar fi fost reținut și fostul deputat Constantin Țuțu, considerat de mulți ani omul de încredere al oligarhului. Între timp, presa din Grecia anunță că, pe lângă Țuțu și Plahotniuc, pe aeroportul din Atena a fost reținută și Elizaveta Kuznețova, deținătoarea titlului Miss Moldova 2019.

Cei trei ar fi fost opriți de autoritățile elene pe aeroportul „Eleftherios Venizelos” din Atena, în timp ce se pregăteau să părăsească țara cu destinația Dubai. Presa din Grecia mai scrie, pe surse, că Plahotniuc locuia de mai mult timp într-o vilă luxoasă în sudul Atenei. De menționat că reținerea lui Țuțu și Kuznețova nu a fost confirmat, oficial, de autoritățile din Republica Moldova, până la această oră.

În seara zilei de 22 iulie, Ministerul Justiției a confirmat pentru NM că a inițiat procedura de extrădare al lui Plahotniuc din Grecia, după ce a fost informat oficial de către Interpol despre arestarea acestuia. Reprezentanții instituției au precizat că, în continuare, urmează transmiterea cererii de extrădare către autoritățile competente din Republica Elenă.

Procuratura Generală a precizat, la rândul său, că Plahotniuc, care se afla în urmărire internațională, este învinuit de comiterea mai multor infracțiuni, printre care: crearea și conducerea unei organizații criminale, escrocherie în proporții deosebit de mari, precum și spălare de bani în proporții deosebit de mari.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!
Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: