Top cele mai bune orașe în 2023. Kievul, apreciat cu titlu onorific
Full Article 2 minutes read

Top cele mai bune orașe în 2023. Kievul, apreciat cu titlu onorific

Worlds best cities a efectuat clasamentul anual al celor mai bune destinații urbane din lume. În fruntea topului a fost plasat orașul Londra, urmat de Paris și New York. Capitala Ucrainei, Kievul a primit titlul onorific de cel mai bun oraș în 2023.

Este pentru al șaptelea an consecutiv, când Londra ocupă locul de frunte al clasamentului. În 2022, capitala Marii Britanii s-a remarcat prin jubileul de platină al Reginei, Royal Ascot, RHS Chelsea Flower Show, Wimbledon, demisia lui Boris Johnson, moartea Elisabetei a II-a, dar și prin săptămâni de doliu.

Potrivit sursei citate, pe locul doi s-a clasat capitala Franței. În timp ce Parisul a fost afectat de șomaj și calamitatea economică din 2020, ambiția orașului s-a aliniat cu nevoia de terapie naturală și distanțare socială în aer liber, devenind astfel unul dintre cele mai vizitate obiecte turistice ale lumii.

Topul a fost continuat de cel mai mare oraș din SUA, New York. După colapsul provocat de pandemie,  puține locuri de pe planetă au fost la fel de gata de relansare ca NYC.

Totodată, capitala Ucrainei a primit în acest clasament titlul onorific de cel mai bun oraș în 2023.

„Capitala istorică ucraineană este farul urban al curajului și rezistenței care conduce o națiune sfidătoare împotriva unui agresor criminal. Este, ca și restul Ucrainei, un loc al curajului inepuizabil în fața tragediei cotidiene.

Kievul este un oraș cu multe fețe. Nipro, unul dintre cele mai mari râuri din Europa, împarte capitala Ucrainei în două lumi diferite: malul drept – cu centrul său istoric, clădiri administrative, cafenele și restaurante – și malul stâng rezidențial”, se arată în articol.

Capitala Belarusului, Minsk, a fost plasată pe locul 86 în top, drept un oraș din epoca comunistă, care luptă cu un tiran în căutarea libertății.

Marseille, cel mai vechi oraș din Franța, a încheiat topul, clasânduse pe locul 100. Acest colțișor a fost apreciat pentru cele 300 de zile cu soare, dar și pentru deliciile sale.

Întreg clasamentul efectuat de Worlds best cities poate fi accesat AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: