Torturi, covrigi și pesmeți stricați, depistați în timpul unui control neanunțat al ANSA
Full Article 2 minutes read

Torturi, covrigi și pesmeți stricați, depistați în timpul unui control neanunțat al ANSA

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a efectuat controlul inopinat la un importator de produse de patiserie. Acesta a avut loc în urma sesizării unui consumator. În rezultatul controlului s-a constatat faptul expunerii spre comercializare și comercializarea a 15 loturi de torturi, biscuiți, covrigei și pesmeți cu termenul de valabilitate expirat, dintre care 10 loturi de torturi fiind suspecte de modificarea datei de fabricare.

Agenția a supus verificărilor mai multe unități de comerț ce aparțin operatorului din domeniul alimentar, amplasate în raioanele republicii. În urma controalelor efectuate de către inspectorii din teritoriu, la fel au fost constatate neconformități, și anume: comercializarea produselor de patiserie în lipsa certificatelor de calitate; lipsa asigurării trasabilității acestora.
Toate produsele neconforme depistate în urma controalelor au fost retrase din circuitul alimentar și s-au emis prescripții operatorului alimentar de nimicire sau utilizare condiționată a acestor produse.
Pe numele operatorului din domeniul alimentar au fost întocmite procese verbale de contravenție pe fapta constatată.
Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor solicită operatorilor din domeniul alimentar respectarea prevederilor cadrului legal în domeniul siguranței alimentelor. Responsabilitatea primară de respectare a cerințelor menționate vă aparține, iar neconformitățile admise pot afecta sănătatea consumatorului.
Agenția este deschisă și disponibilă întru examinarea petițiilor/sesizările din partea consumatorilor, deoarece un consumator informat este un consumator protejat.

Linia Verde: 0 800 800 33;

Viber: 067675544;

email: [email protected]

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: