Tot mai multe infectări cu COVID în capitală. Ceban: „Din nou suntem la limită cu paturile în spitale”
Full Article 2 minutes read

Tot mai multe infectări cu COVID în capitală. Ceban: „Din nou suntem la limită cu paturile în spitale”

Numărul cazurilor de infectare cu coronavirus a crescut în ultimele săptămâni. Jumătate dintre acestea sunt înregistrate în municipiul Chișinău. În cadrul ședinței din 15 februarie, șefa Direcției sănătate din cadrul primăriei a anunțat că, în spitalele din municipiu, au mai rămas doar 97 de paturi libere.

Autoritățile municipale susțin că a crescut presiunea pe sistemul medical, iar situația cea mai gravă este în Chișinău.

„Din nou suntem la limită cu paturile în spitalele municipale, chiar dacă am activat, de vineri, cele 130 de paturi la Spitalul municipal de Ftiziopneumologie: practic în weekend, am ocupat aproape toate paturile la acest spital. Aceeași situație este și la celelalte spitale municipale care internează pacienți cu noul coronavirus: paturile sunt toate ocupate, iar cea mai mare provocare rămâne cu disponibilitatea paturilor în secțiile de terapie intensivă”, a menționat Ceban.

Totodată, au fost activate 100 de paturi la Centrul COVID de la MoldExpo, inclusiv, 12 paturi de terapie intensivă.

Tatiana Bucearschi, șefa Direcției generale asistență socială și sănătate din cadrul Primăriei municipiului Chișinău, a precizat că, în spitalele municipale, se află internați 1067 de bolnavi de coronavirus. În același timp, capacitatea maximă a instituțiilor medicale este de 1163 de paturi, plus 200 de paturi la Centrul COVID de la Moldexpo.

De asemenea, a crescut numărul de cazuri grave și foarte grave. În prezent, sunt 48 de pacienți în stare foarte gravă și 411 cazuri grave.

În zilele următoare, urmează să se desfășoare ședința Comisiei extraordinare de sănătate publică a mun. Chișinău.
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: