Transparență în finanțarea partidelor, drepturile femeilor și lupta cu corupția. Concluziile coraportorilor APCE, după vizita în Moldova
Full Article 1 minutes read

Transparență în finanțarea partidelor, drepturile femeilor și lupta cu corupția. Concluziile coraportorilor APCE, după vizita în Moldova

Coraportorii pentru onorarea obligațiilor și angajamentelor de către Republica Moldova ai Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) și-au încheiat vizita în Republica Moldova. Într-o declarație pentru presă, publicată pe 20 octombrie, aceștia au remarcat reformele din sistemul justiției, progresul obținut în domeniul drepturilor femeilor și cel al combaterii corupției.

„La finalul vizitei în Moldova, coraportorii APCE au menționat reforma din sistemul justiței pentru întărirea independenței acesteia și lupta cu corupția. Autoritățile din Moldova au creat un impuls pentru schimbările în domeniul soluționării problemelor populației. Au salutat adoptarea modificării Constituției menite să depolitizeze sistemul justiției și colaborarea cu Consiliul Europei în realizarea reformei în justiție”, se arată în declarația APCE.

Cu privire la gradul de încredere al cetățenilor în autorități, coraportorii au remarcat că partidul de guvernare poartă o mare responsabilitate pentru creșterea transparenței în ceea ce ține de finanțarea partidelor. În afară de asta, oficialii au subliniat progresul obținut în domeniul drepturilor femeilor și au felicitat Moldova pentru ratificarea Convenției de la Istanbul.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: