Transportul public din capitală va funcționa doar între anumite ore. Anunțul primarului
Full Article 2 minutes read

Transportul public din capitală va funcționa doar între anumite ore. Anunțul primarului

Începând de luni, 23 martie, trasnportul public din capitală va funcționa numai între orele 5.30 – 10.00 și 16.00 – 20.00. Anunțul a fost făcut de către primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban. Edilul a precizat că măsurile sunt luate în contextul prevenirii răspândirii coronavirusului de tip nou.

„În restul orelor transportul va fi sistat. Cât privește microbuzele, vom solicita pentru a fi aplicat acelaș regim de activitate. Se va lucra după un program restricționat în contextul în care, vrem să asigurăm cu transport cetățenii care trebuie să meargă la muncă, sau la spitale. În rest, recomandarea noastră este să rămâneți acasă să evitați locurile publice, în cazul în care nu aveți o necesitate de a ieși din casă”, a precizat Ion Ceban.

Amintim că, în prezent, în Republica Moldova sunt confirmate 80 de cazuri de infectare cu COVID-19. În context, în țară a fost instituit stare de urgență. Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a anunțat în cadrul briefingului din 22 martie că pentru angajații din domeniul medicinii, care locuiesc în suburbiile capitalei, a fost organizat transport special.

5.30 – 10.0016.00 – 20.00Este noul program după care va activa transportul public din capitală, începând cu ziua de…

Geplaatst door Iv Ceban op Zondag 22 maart 2020

*IMPORTANT! Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat pandemie de coronavirus. Virusul se transmite mai ales pe cale respiratorie. 80% dintre pacienți suportă boala ca pe o răceală simplă, dar în 20% dintre cazuri pot avea loc complicații grave. Nivelul mediu de mortalitate este de 3,5%, însă în cazul persoanelor vârstnice poate ajunge la 14-15%. Pentru a vă proteja, urmați câteva recomandări simple:
1. Spălați mâinile în mod regulat cu apă și săpun sau dezinfectați-le cu soluții pe bază de spirt;
2. Păstrați distanța de minimum 1 metru față de alte persoane (în special față de cele care tușesc sau strănută);
3. Nu vă atingeți ochii, nasul, gura cu mâinile murdare;
4. În cazul în care tușiți sau strănutați, acoperiți-vă gura cu un șervețel sau cu încheietura cotului;
5. În cazul în care aveți febră, tuse uscată sau dificultăți de respirație – apelați serviciul 112. Atenție! Nu mergeți personal la spital sau clinică, pentru a nu pune în pericol alte persoane.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: