„Trebuia să clarific nişte lucruri principiale pentru mine”. Pavel Filip a confirmat că s-a văzut cu Plahotniuc în SUA
Full Article 2 minutes read

„Trebuia să clarific nişte lucruri principiale pentru mine”. Pavel Filip a confirmat că s-a văzut cu Plahotniuc în SUA

Președintele Partidului Democrat din Moldova, Pavel Filip a confirmat că la începutul lunii iulie 2019 s-a văzut cu Vladimir Plahotniuc în Statele Unite ale Americii. Declarațiile au fost făcute în platoul emisiunii „Punctul pe azi” de la TVR Moldova, ieri, 20 martie.

„Nu ştiu de ce se face din acest lucru o senzaţie. Eu am declarat nu o singură dată că am comunicat cu domnul Plahotniuc până în momentul când şi-a depus mandatul. Este adevărat şi m-am văzut odată cu el. Trebuia să clarificăm nişte lucruri. M-am văzut în Statele Unite ale Americii. Nu mai țin minte, probabil la începutul lunii iulie. Trebuia să clarific nişte lucruri principiale pentru mine, dacă are de gând să se implice, să influenţeze mai departe lucrurile în Partidul Democrat. Ca să ştiu cum să procedez eu în continuare”, a spus Pavel Filip.

De asemenea, acesta a spus că a fost o întâlnire obișnuită.

„Am discutat şi despre cauze, şi despre consecinţe. Atunci am vrut să mă asigur că nu vom avea nici o implicare și că va depune mandatul de deputat. La asta convenisem atunci. A spus că nu mai are interes în politică şi va încerca să îşi aranjeze lucrurile de sine-stătător, fără a avea o influenţă în Partidul Democrat. Ulterior, am constatat că nu a fost o discuţie tocmai sinceră”, a mai spus Pavel Filip.

Precizăm că recent, Ambasada SUA la Chișinău a confirmat că fostul lider democrat, Vladimir Plahotniuc se află pe teritoriul SUA și „la moment, este supus procedurilor administrative de deportare”.

Anterior, președintele Igor Dodon a declarat că organele de drept vor solicita autorităților americane să-l extrădeze în Republica Moldova pe fostul lider democrat, Vladimir Plahotniuc.

Amintim că Vlad Plahotniuc a părăsit Republica Moldova la scurt timp după trecerea în opoziție a Partidului Democrat, pe care îl conducea. Ulterior, Plahotniuc și-a depus mandatul de deputat și a renunțat la șefia formațiunii politice.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: