„Trebuiau să scoată tot duhul rău de acolo”. Dodon le sugerează ministrului de Interne și primarului general să își sfințească birourile
Full Article 2 minutes read

„Trebuiau să scoată tot duhul rău de acolo”. Dodon le sugerează ministrului de Interne și primarului general să își sfințească birourile

Președintele Igor Dodon este de părere că actualul ministru de Interne este persoana care trebuie să decidă dacă va scoate sau nu crucifixul instalat la inițiativa predecesorului său, Andrei Năstase, în holul instituției. Totuși, șeful statului i-a sugerat lui Pavel Voicu și primarului general al capitalei, Ion Ceban, să își sfințească birourile pentru a scoate „tot duhul rău de acolo”. Declarația a fost făcută astăzi, 15 ianuarie, după întâlnirea trilaterală cu prim-ministrul și președinta parlamentului Republicii Moldova. 

„Părerea mea, nu în calitate de președinte, este că ministrul și prim-ministrul, dar în special primarul general, când a intrat pentru prima oară în oficiu, trebuia întâi să sfințească locul, cum am făcut eu la președinție. În ceea ce ține de scoatere, cred că întrebarea este către cei care l-au instalat. Din câte înțeleg, ministrul nu are de gând să o scoată. Dar ar trebui să sfințească locul. Mai ales după fostul ministru. Mai ales după fostul primar general. Trebuiau să scoată tot duhul rău de acolo.

Amintim că luni, 13 ianuarie, Consiliul pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurarea Egalității a publicat o decizie prin care solicită ca fostul ministru de Interne, Andrei Năstase, să își ceară scuze publice, iar crucifixul instalat la inițiativa acestuia să fie scos. Potrivit reprezentanților instituției, inițiativa lui Năstase ar contravine legislației și ar reprezenta „instigare la discriminare pe criteriul de convingeri religioase”.

De cealaltă parte, Andrei Năstase a scris pe pagina sa de Facebook că în spatele deciziei Consiliului ar fi un plan pentru ca acesta „să fie din nou linșat mediatic și compromis”.

Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove a calificat decizia drept „act de blasfemie și de discreditare a majorității naționale”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: