„Act de blasfemie și de discreditare a majorității naționale”. Biserica Ortodoxă din Moldova se pronunță împotriva demontării crucifixului din sediul MAI
Full Article 2 minutes read

„Act de blasfemie și de discreditare a majorității naționale”. Biserica Ortodoxă din Moldova se pronunță împotriva demontării crucifixului din sediul MAI

Biserica Ortodoxă din Moldova a reacționat la decizia Consiliului pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurarea Egalității, privind scoaterea crucifixului instalat în holul Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova. Într-un comunicat publicat astăzi, 14 ianuarie, reprezentanții acesteia își exprimă îngrijorarea față de inițiativă, pe care o califică drept „nedreaptă și mioapă”. Mai mult, Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove consideră decizia drept „act de blasfemie și de discreditare a majorității naționale”.

„Crucea și icoanele sunt simboluri sacre ale Bisericii și neamului nostru, iar familiarizarea cu aceste simboluri și cunoașterea sensului lor de către cetățenii noștri fac parte, din nivelul de bază al educației, fără de care deprinderea valorilor civice elementare nu ar fi posibilă”, se arată în comunicat.

Totodată, Biserica Ortodoxă din Moldova îndeamnă membrii Consiliului pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurarea Egalității să-și revizuiască decizia față de acest subiect.

Amintim că luni, 13 ianuarie, Consiliul pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurarea Egalității a publicat o decizie prin care solicită ca fostul ministru de Interne, Andrei Năstase, să își ceară scuze publice, iar crucifixul instalat la inițiativa acestuia să fie scos. Potrivit reprezentanților instituției, inițiativa lui Năstase ar contravine legislației și ar reprezentainstigare la discriminare pe criteriul de convingeri religioase”.

De cealaltă parte, Andrei Năstase a scris pe pagina sa de Facebook că în spatele deciziei Consiliului ar fi un plan pentru ca acesta „să fie din nou linșat mediatic și compromis”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: