„Trebuie schimbați vreo trei-patru-cinci, vedem”. Dodon confirmă că în cadrul cabinetului de miniștri vor avea loc remanieri
Full Article 3 minutes read

„Trebuie schimbați vreo trei-patru-cinci, vedem”. Dodon confirmă că în cadrul cabinetului de miniștri vor avea loc remanieri

Președintele Igor Dodon susține că există trei scenarii privind evoluția evenimentelor politice din țară: guvern minoritar, cum există în prezent, o coaliție oficială între Partidul Socialiștilor (PSRM) și Partidul Democrat (PDM) sau alegeri anticipate. Precizările au fost făcute în cadrul ediției „Președintele răspunde” din 21 februarie. Șeful statului a subliniat că în oricare dintre cele trei scenarii, Ion Chicu va rămâne premierul Republicii Moldova cel puțin până la sfârșitul anului. Totuși, mai mulți miniștri din actualul executiv ar urma să fie înlocuiți.

Igor Dodon susține că organizarea alegerilor anticipate nu este o opțiune de dorit pentru Republica Moldova.

„Alegerile parlamentare anticipate, în opinia mea, ar fi o problemă pentru R. Moldova pentru că în acest caz marea majoritate a proiectelor social-economice care s-au pornit: drumuri, ș.a., vor fi blocate sau stopate. Anticipate înseamnă o perioadă de instabilitate, încep luptele și jumătate de an minimum, 6-8 luni suntem în bătălii politice. O să mai pierdem 6-8 luni. Pentru noi, pentru socialiști, asta nu este o problemă, dar pentru țară ar putea fi o problemă, plus vreo 70-80 mln de lei cheltuiți”, a explicat Dodon.

În opinia șefului statului, alegeri anticipate își dorește Maia Sandu, pentru că ar fi în afara parlamentului și vrea să revină în cadrul acestuia, dar și Partidul „ȘOR”.

„Șor vor să destabilizeze situația pentru că s-a apucat mai serios procurorul general de furtul miliardului și de aeroport și ei speră că dacă vor fi anticipate se vor mai tulbura apele și nu vom avea când să ne ocupăm de ei”, a opinat Dodon.

Totodată, Igor Dodon a spus că își dorește ca Ion Chicu să rămână în fruntea guvernului până în 2023. Acesta a precizat, însă, că mai mulți miniștri vor fi înlocuiți.

„Trebuie schimbați vreo trei-patru-cinci, vedem”, a spus Dodon.

Acesta a precizat că remanierile ar putea avea loc în primăvară.

Amintim că, joi, 20 februarie, fostul membru al PDM, Andrian Candu, a declarat în cadrul unei emisiuni televizate că Partidului Democrat îi va reveni dreptul de a numi patru dintre miniștrii din cadrul guvernului. Acesta a precizat că Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va fi condus de ministrul Monica Babuc, iar ministrul Agriculturii și Dezvoltării Regionale – Vasile Bâtcă. De asemenea, democrații ar putea numi candidaturile pentru funcțiile de mistru de Interne și ministru de Externe.

Susțineți-ne cu un LIKE la pagina noastră de Facebook.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: