Dezvăluiri despre înțelegerea secretă dintre PDM și PSRM. Candu anunță ce ministere vor reveni democraților
Full Article 3 minutes read

Dezvăluiri despre înțelegerea secretă dintre PDM și PSRM. Candu anunță ce ministere vor reveni democraților

Partidului Democrat (PDM) îi va reveni dreptul de a numi patru dintre miniștrii din cadrul guvernului. Declarația a fost făcută de fostul membru al formațiunii, Andrian Candu. În cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4, din 20 februarie, acesta a menționat că unul dintre aceștia este Monica Babuc, care va conduce Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. 

„Ce știu eu este că Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va fi condus de ministrul Monica Babuc. În locul ei, în funcția de vicepreședintă a parlamentului va fi numită, sau cel puțin așa era intenția la un moment dat, Ruxanda Glavan. Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Regionale – Vasile Bâtcă, ministrul de Externe se mai discută și ministrul de Interne – probabil cineva care este mai apropiat de echipa PDM, dar nu face parte din echipă”, a declarat Andrian Candu.

Fostul vicepreședinte al PDM a refuzat să precizeze la cine anume se referă.

„Ar fi o speculație. Eu o să mă refer numai la echipa PDM, fără supăr sau să afectez pe cineva”, a explicat Candu.

Fostul democrat a menţionat că nu ştie cum Monica Babuc se va înţelege ideologic şi doctrinar cu Igor Dodon.

„Nu prea-mi dau seama cum dna Monica Babuc, pentru care am un respect deosebit și care crede cu desăvârșire că limba română e limba română, iar istoria trebuie să fie așa cum este… cum o să se împace doctrinar și ideologic cu președintele Dodon care are o altă viziune. Este interesant să vedem o astfel de matamorfoză sau adaptare”, a mai spus Candu.

Precizăm că nu este pentru prima oară când Andrian Candu menționează că PSRM și PDM ar negocia asupra partajării a patru dintre ministere.

Dumitru Diacov a refuzat însă să infirme sau să confirme nominalizările. Acesta a lăsat să se înțeleagă că va oferi mai multe detalii după raportul prim-ministrului Ion Chicu în parlament, cu ocazia împlinii a 100 de zile de guvernare.

Amintim că PDM și PSRM au votat împreună pentru învestirea guvernului Chicu. PDM a negat, însă, de mai multe ori că s-ar afla într-o coaliție cu socialiștii.

În data de 19 februarie, mai mulți deputați, în frunte cu Andrian Candu au declarat că părăsesc fracțiunea Partidului Democrat din Moldova și înființează un nou grup parlamentar – Pro-Moldova.

Susțineți-ne cu un LIKE la pagina noastră de Facebook.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: