Trei bărbați din Florești și Sângerei au intrat în vizorul CNA. Au primit bani ca să-i scape de pușcărie pe figuranții unui dosar de viol
Full Article 2 minutes read

Trei bărbați din Florești și Sângerei au intrat în vizorul CNA. Au primit bani ca să-i scape de pușcărie pe figuranții unui dosar de viol

Trei bărbați din Florești și Sângerei au fost reținuți, pe 27 septembrie, de ofițerii Direcției generale teritoriale Nord a CNA și procurorii anticorupție într-un dosar de trafic de influență și de cumpărare de influență. Potrivit denunțătorului, aceștia ar fi pretins de la mai multe persoane, care erau cercetate pentru infracțiuni cu caracter sexual, câte 55 000 de lei de la fiecare pentru a le reduce pedeapsa sau pentru o sancțiune mai blândă.

Potrivit materialelor cauzei, bănuiții ar fi promis că pot influență persoane publice atât din cadrul poliției, a procuraturii și judecătoriei Florești, în scopul determinării acestora de a adopta decizii favorabile figuranților în dosarul de viol. În procesul de acumulare a probelor, precum şi în baza declaraţiilor oferite de denunţător, s-a constatat că de la fiecare persoană implicată în dosarul de viol s-ar fi pretins și primit a câte 55 000 de lei, în mai multe tranșe, pentru aplicarea unei pedepse mai blânde – promisiune, pe care, însă, nu au onorat-o.

În acest caz a fost inițiată o urmărire penală pentru trafic de influenţă, iar cei trei suspecţi au fost reţinuţi pentru 72 de ore. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă până la 7 ani de închisoare sau amendă de la 150 la 200 de mii de lei.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: