Trei bărbați din Moldova, Ucraina și Georgia au fost plasați în arest pentru o „afacere” ilegală. Ce s-a întâmplat
Full Article 3 minutes read

Trei bărbați din Moldova, Ucraina și Georgia au fost plasați în arest pentru o „afacere” ilegală. Ce s-a întâmplat

Trei bărbați din Republica Moldova, Ucraina și Georgia au fost plasați în arest preventiv pentru 30 de zile, după ce oamenii legii au capturat droguri de 5 000 000 de lei care le-ar aparține. Bărbații, care au vârste de 21 și 32 de ani, sunt suspectați că au format un grup infracțional specializat în vânzarea drogurilor pe Telegram. Informațiile au fost confirmate de Inspectoratul General al Poliției (IGP) într-un comunicat din 5 aprilie.

Potrivit IGP, la mijlocul lui 2023, bărbatul din Moldova a creat un magazin de vânzare a drogurilor pe aplicația Telegram. Ulterior, a intervenit cetățeanul Ucrainei, refugiat în țara noastră, care în cadrul grupării era responsabil de furnizarea drogurilor în cantități angro. Iar în noiembrie 2023, grupului infracțional i s-a alăturat și un cetățean al Georgiei, care a închiriat o casă în suburbia Chișinăului, unde și-a instalat două laboratoare ultramoderne de cultivare a cânepei pentru vânzare.

Bănuiții din Moldova și Ucraina au fost reținuți în flagrant, în timp de plasau droguri în ascunzișuri. Au urmat percheziții, iar în lenjeria intimă și buzunarele celor doi au fost depistate peste 80 de pliculețe de drog sintetic de tip PVP (denumit „sare”). Alte plicuri similare cu același tip de drog au fost găsite și în apropierea locului în care au fost reținuți, într-o fâșie forestieră, în cantitate totală de circa 200 gr. Ulterior, de la domiciliul acestora au fost ridicate în peste 50 de pliculețe cu același drog, precum și cântare folosite la porționarea cantităților spre vânzare, dar și o armă pneumatică deținută ilegal.

Imediat reținerii celor doi, au avut loc percheziții și în casa închiriată de cetățeanul Georgiei. De la acesta, au fost ridicate cele două laboratoare de droguri cu echipament ultramodern, în care era cultivată cânepa, 22 kg de muguri de marijuana, în stare uscată,  peste 20 de plante de cânepă în stadiu de vegetație, 25 de plante de cânepă uscată, 50 de ciuperci cu efect halucinogen, timbre LSD, cartele bancare, telefoane mobile, precum și o armă de semnalizare.

După reținere, la solicitarea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a aplicat arestul preventiv pentru 30 de zile în privința celor trei.

Investigațiile pe caz continuă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: