Trei dintre fondatorii unor firme vizate în dosarul „frauda bancară” au fost condamnați la închisoare
Full Article 2 minutes read

Trei dintre fondatorii unor firme vizate în dosarul „frauda bancară” au fost condamnați la închisoare

Trei dintre fondatorii unor firme care au obținut credite neperformante de la Banca de Economii (BEM)  Andrei Nirauța, administrator al Caritas Group, Ala Guțu, fondatoare a Provolirom SRL și Tatiana Dolghina, administratoare a Dracard SRL – au fost condamnați la șase ani de detenție. Sentința a fost pronunțată pe 2 iunie, scrie TV8. Persoanele vizate ar fi fost plătite pentru a semna acte în calitate de „fondatori”.

Cele trei companii sunt vizate în dosarul fraudei bancare pentru că au provocat un prejudiciu în valoare de peste 550 de milioane de dolari Băncii de Economii, Băncii Sociale și Unibank. Dosarul a fost judecat în procedură simplificată, deoarece inculpații și-au recunoscut vina. Toți trei au cerut instanței să nu fie condamnați la închisoare, pentru că au nimerit în schemă fără să știe despre frauda bancară.

Persoanele vizate ar fi fost remunerate, lunar. Tatiana Dolghina le-a spus jurnaliștilor de la emisiunea „Cutia Neagră” că era plătită cu 100 de dolari pentru a semna anumite acte și a căzut de acord, fără să se gândească la consecințe.

În timp ce procurorul a cerut câte patru ani de închisoare cu suspendarea pedepsei, completul de judecată a decis să aplice o pedeapsă mai dură: de câte șase ani de închisoare pentru fiecare. De asemenea, au solicitat și arest preventiv în cazul tuturor inculpaților. Măsura urmează a fi executată imediat, până la rămânerea definitivă a sentinței. Persoanele au dreptul să conteste sentințele la Curtea de Apel, în termen de 15 zile.

Mai multe detalii despre persoanele condamnate în acest dosar puteți citi AICI.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: