Trei persoane din Basarabeasca, printre care și un minor, transportați la spital după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon
Full Article 2 minutes read

Trei persoane din Basarabeasca, printre care și un minor, transportați la spital după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon

Trei persoane au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon. Incidentul a avut loc în orașul Basarabeasca, în noaptea de 25 spre 26 martie, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Angajații IGSU au stabilit că în casă se aflau trei persoane. Este vorba despre o femeie în vârstă de 57 de ani, un bărbat în vârstă de 34 de ani și un minor de 14 ani. Copilul s-a trezit din somn din cauza insuficienței de oxigen în locuință și a anunțat de urgență cei doi maturi.

Potrivit IGSU, cel mai probabil persoanele s-ar fi intoxicat cu monoxid de carbon emanat de la sobă în urma utilizării necorespunzătoare a căilor de evacuare a fumului. Aceștia au fost preluați la spitalul raional pentru îngrijiri medicale. Starea persoanelor este de gravitate medie stabilă.

În acest context, IGSU îndeamnă cetățenii să fie prudenți la utilizarea sobelor și surselor de încălzire. Se recomandă verificarea permanentă a sobelor și a căilor de evacuare a fumului. De asemenea, oamenii sunt rugați să aerisească bine încăperile, dar și să stingă focul în sobă pe timp de noapte pentru evitarea intoxicațiilor și incendiilor. Conform datelor IGSU de la începutul anului, 45 persoane au primit intoxicații cu monoxid de carbon, dintre care 5 au decedat.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: