Troturarele din străzile Pușkin și Bănulescu-Bodoni din capitală vor fi reparate. Ce alte schimbări vor fi aplicate
Full Article 2 minutes read

Troturarele din străzile Pușkin și Bănulescu-Bodoni din capitală vor fi reparate. Ce alte schimbări vor fi aplicate

Lucrările de modernizare a trotuarelor din străzile Alexandr Puşkin și Gavriil Bănulescu-Bodoni au început pe 6 august. Acestea se vor desfășura pe o suprafaţă de 44 mii m2, a anunțat primarul general al capitalei Ion Ceban.

Potrivit edilului, se va interveni inițial pe porțiunea de la str. A. Mateevici până la str. Ierusalim, iar apoi vor continua lucrările şi pe bd. Gr. Vieru, pe ambele sensuri, până la Albișoara.

„În prezent, suntem în căutare de surse financiare. Costul total al lucrărilor ce au debutat este de 22,8 milioane de lei, bani redirecţionaţi din cei 100 de milioane de lei oferiți din bugetul de stat la inițiativa șefului statului Dodon Igor”, a scris Ceban pe pagina sa de Facebook.

Primarul capitalei a precizat că pavajul aplicat este calitativ și rezistent la temperaturi negative. Acesta va fi în două culori: 70% alb și 30% negru.

Totodată, pe Bănulescu – Bodoni vor fi schimbate 1900 de metri liniari de borduri.

„Pe cealaltă parte, acestea vor fi corectate, pentru că sunt din granit și trebuie de păstrat. Trotuarele vor fi adaptate şi pentru persoanele cu mobilitate redusă, iar la trecerile pietonale vom amenaja pavaj tactil. La fel şi fântânile de vizitare a reţelelor inginereşti, vor fi ridicate la cotă”, a precizat edilul.

Ion Ceban a mai scris că pe aceste străzi nu vor fi realizate piste pentru bicicliști, din cauza lățimii trotuarelor.

Pe aceste două străzi va fi modernizat şi iluminatul,  instalându-se lămpi led. În acest scop, din bugetul municipal au fost alocate 600 de mii de lei. Mai mult, vor fi iluminate decorativ 10 clădiri şi monumente de importanță istorică.

Totodată, pe anumite porţiuni vor fi amenajate şi locuri de parcare, în rest de-a lungul străzilor vor fi instalate vaze cu flori, dar și alte elemente decorative.

Lucrările de reabilitarea trotuarelor de pe aceste două străzi urmează a fi finalizate până în data de 15 octombrie.

❗️Încă un proiect mare am lansat, astăzi, pentru municipalitate!Este vorba de modernizarea trotuarelor din strada…

Posted by Iv Ceban on Thursday, 6 August 2020

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: