Trump a declarat că ar fi bombardat Moscova ca răspuns la invadarea Ucrainei
Full Article 2 minutes read

Trump a declarat că ar fi bombardat Moscova ca răspuns la invadarea Ucrainei

Fostul președinte american Donald Trump a declarat că ar fi bombardat Moscova și Beijingul dacă Rusia ar fi invadat Ucraina sau China ar fi ocupat Taiwanul sub președinția sa, relatează The Moscow Times. 

Fostul președinte american Donald Trump a spus că ar fi bombardat Moscova ca răspuns la invazia armatei ruse în Ucraina. Totodată ar fi bombardat Beijingul dacă China ar fi încercat să preia Taiwanul, sub președinția sa. Declarațiile au fost făcute de Trump la o întâlnire, cu donatorii, ca parte a campaniei sale electorale. Informația a fost comunicată pe surse pentru The Washington Post. 

Potrivit acestora, Trump „a surprins pe unii donatori” cu astfel de declarații.

Fostul președinte, care plănuiește să candideze la alegerile prezidențiale din luna noiembrie, le cere donatorilor milioane de dolari, notează WaPo.

Potrivit The Moscow Times, anterior, Trump a spus în repetate rânduri că ar putea pune capăt războiului din Ucraina în 24 de ore de la întoarcerea la Casa Albă. El intenționează să organizeze un summit de pace, scrie Bloomberg, cu participarea președinților Ucrainei și Rusiei. Trump vrea să forțeze Kievul să participe la summit sub amenințarea reducerii sprijinului militar, iar Moscova, dimpotrivă, prin amenințări de creștere a livrărilor de arme către Ucraina.

Alegerile în America sunt programate pentru 5 noiembrie. Donald Trump este unul din favoriții cursei. Trump este cunoscut pentru faptul că „se înțelege bine cu Putin” și promite că va „termina rapid războiul din Ucraina” după câștigarea alegerilor. NewsMaker a a scris anterior despre cele mai importante alegeri din 2024 și cum vor afecta acestea Moldova, regiunea și lumea întreagă. Detalii AICI.

***

Zilele trecute, președintele Estoniei Alar Karis a declarat că va face tot posibilul pentru a-l pune pe liderul de la Kremlin Vladimir Putin și Rusia „în genunchi”. Potrivit lui Karis, doar atunci „pot începe discuții serioase despre încheierea războiului din Ucraina”. Detalii AICI

În februarie 2024 s-au împlinit doi ani de când Federația Rusă a declanșat un război nejustificat în Ucraina. În acest timp, potrivit datelor ONU, peste 10 mii de civili, inclusiv copii, au murit în țara vecină.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: