Trump a evitat să spună dacă își dorește victoria Ucrainei împotriva invaziei ruse în timpul dezbaterilor cu Harris
Full Article 2 minutes read

Trump a evitat să spună dacă își dorește victoria Ucrainei împotriva invaziei ruse în timpul dezbaterilor cu Harris

Candidatul republican la alegerile prezidențiale din SUA, Donald Trump, s-a eschivat de două ori de la a oferi un răspuns atunci când a fost întrebat dacă își dorește ca Ucraina să învingă invazia rusă. S-a întâmplat pe 10 septembrie, la televiziunea ABC News, în cadrul unei dezbateri preelectorale cu contracandidata sa democrată, Kamala Harris. 

Cred că este în interesul SUA să pună capăt acestui conflict militar. Vreau ca războiul să înceteze. Vreau să salvez vieți care sunt irosite, oamenii sunt uciși cu milioanele”, a spus Donald Trump.

Republicanul a mai declarat că Statele Unite ale Americii „se joacă cu focul” în ceea ce privește cel de-al Treilea Război Mondial, care, potrivit lui, ar putea izbucni dacă Kamala Harris ar câștiga alegerile prezidențiale. „Vorbim de un război fără precedent, din cauza armelor nucleare”, a precizat el.

Acesta a amintit că președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, dispune de arme nucleare pe care le-ar putea folosi.

Întrebat cum anume va pune capăt războiului, Donald Trump a promis să organizeze discuții cu președinții Ucrainei și Rusiei. „Am o relație bună cu ei și mă respectă, nu îl respectă pe Biden (actualul președinte SUA – n. r.). Și iată ce voi face: voi vorbi cu unul, voi vorbi cu altul, îi voi aduce împreună”, a precizat acesta.

Trump a declarat, din nou, că invazia rusă nu s-ar fi întâmplat dacă el era președintele SUA în locul lui Joe Biden. În opinia lui, actualul șef de la Casa Albă nu știe cum să discute cu Putin și liderul ucrainean, Vladimir Zelenski, pentru a opri războiul. „Iar situația nu face decât să se înrăutățească și ar putea duce la al Treilea Război Mondial”, a reiterat el.

Precizăm că aceasta a fost prima dezbatere dintre ex-președintele american, Donald Trump, și vicepreședinta SUA, Kamal Harris, care vor concura la alegerile prezidențiale din noiembrie. Potrivit CNN, 63% dintre telespectaorii care au urmărit dezbaterea consideră că Kamala Harris a câștigat-o, iar 37% – Trump. Iar acest lucru în condițiile în care dezbaterea a fost privită de mai mulți telespectatori republicani decât democrați.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: