Turiștii ruși ar putea să nu mai fie primiți în hotelurile din Turcia
Full Article 2 minutes read

Turiștii ruși ar putea să nu mai fie primiți în hotelurile din Turcia

Cel mai mare operator de turism din Uniunea Europeană cere hotelurilor din Turcia să anuleze rezervările pentru turiștii ruși, informează Turizm Gazetesi, citat de RBC Ucraina.

Hotelurile turcești s-au pomenit cu un ultimatum, scrie sursa citată. Agențiile europene cer ca în locațiile unde își vor petrece concediul clienții lor să nu fie cetățeni ruși. Prevederea îi vizează și pe turiștii ruși care deja s-au cazat. Operatorul TUI Tantur susține că aceștia trebuie să plece.

În același timp, operatorii din Europa cer lanțurilor hoteliere să nu mai deservească cetățeni ruși.

„Scopul acestei scrisori este să vă informăm că toate operațiunile Tantur din Turcia pentru TI Travel LLC, TI Baltics SIA și Borublita Holdings Limited sunt sistate. Acțiunile contractului sunt sistate în conformitate cu art. 9 din contractul semnat dintre hotel și Tantur”, se arată în scrisoare.

Reprezentantul TUI Tantur a precizat că solicitarea trebuie pusă în aplicare până în data de 31 mai, iar pe data de 20 a fiecărei luni poate fi prelungită cu încă 30 de zile.

Amintim că în urma invaziei Ucrainei de către Rusia, numeroase țări au impus sancțiuni Federației Ruse și cetățenilor ruși. De asemenea, numeroase companii și-au sistat relațiile de colaborare cu Rusia.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: