TV6 și Orhei TV se reprofilează, după suspendarea licenței: „În viitorul apropiat veți putea găsi mult content interesant”
Full Article 2 minutes read

TV6 și Orhei TV se reprofilează, după suspendarea licenței: „În viitorul apropiat veți putea găsi mult content interesant”

Media-Resurse SRL, fondatorul posturilor de televiziune TV6 și Orhei TV a anunțat, pe 7 februarie, că și-a reprofilat activitatea, prestând în prezent servicii de producere. Reprezentanții companiei au precizat că unul din primii lor clienți a devenit postul de televiziune Orizont TV.

Media-Resurse SRL  precizează că a recurs la reprofilare pentru ca angajații companiei să-și poată păstra locurile de muncă.

„Pentru a evita speculațiile care pot apărea în spațiul media, Media-Resurse SRL, fondatorul posturilor de televiziune TV6 și Orhei TV, consideră necesar să anunțe următoarele: În contextul sarcinilor de dezvoltare, necesității păstrării locurilor de muncă, la inițiativa colectivului, Media-Resurse SRL și-a reprofilat parțial activitatea și prestează servicii de producere, oferă tehnică în chirie și alte tipuri de servicii”, se arată în comunicatul publicat de Media-Resurse.

Se precizează că unul din primii clienți a companiei devenit postul de televiziune Orizont TV, unde „în viitorul apropiat se va putea găsi mult content interesant”.

Totodată, Media-Resurse SRL anunță că nu renunță la intenția de a obține în instanța de judecată anularea deciziei CSE prin care a fost suspendată licența de emisie, pe perioada stării de urgență și „readucerea activității în regim normal a posturilor de televiziune TV6 și Orhei TV”.

***

Amintim că, pe 16 decembrie 2022, CSE a dispus suspendarea licenței de emisie a șase posturi de televiziune (Primul în Moldova, RTR Moldova, Accent TV, NTV Moldova, TV6, Orhei TV) pentru „lipsa unei informări corecte în reflectarea evenimentelor naționale, dar și a războiului din Ucraina”. Argumentele invocate întru justificarea acestei decizii sunt: (1) câteva persoane fizice și/sau juridice supuse sancțiunilor internaționale exercită controlul asupra posturilor TV supuse restricției (2) Consiliul Audiovizualului (CA) a monitorizat și a sancționat posturile TV pentru lipsa unei informări corecte în reflectarea evenimentelor naționale, dar și a războiului din Ucraina.

 


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: