TV8: Procurorii anticorupție au inițiat percheziții acasă la fostul deputat democrat, Vladimir Andronachi
Full Article 2 minutes read

TV8: Procurorii anticorupție au inițiat percheziții acasă la fostul deputat democrat, Vladimir Andronachi

Procurorii anticorupție ar fi inițiat, în dimineața de 23 septembrie, percheziții acasă la fostul deputat democrat, Vladimir Andronachi. Descinderile au loc în cadrul dosarului fraudei bancare. Informația a fost confirmată pentru tv8.md de șeful interimar al Procuraturii Anticorupție, Adrian Bordianu.

Potrivit lui Bordianu, se fac percheziții și la domiciliul altor doi administratori care gestionau două companii în interesul lui Andronachi.

Contactată de NM, reprezentanta Procuraturii Generale Maria Vieru a declarat că Procuratura Anticorupție desfășoară acțiuni de urmărire penală în dosarul ”frauda bancară”.

„Detalii vor fi oferite pe parcursul zilei, după finalizarea tuturor acțiunilor planificate”, a precizat Maria Vieru.

Acum câteva zile, într-o scrisoare deschisă publicată de Unimedia, ex-deputatul democrat Vladimir Andronachi a declarat că ar fi fost pus sub acuzare în dosarul „furtului miliardului”, însă citația i-ar fi fost înmânată soției sale, în timp ce el se afla în afara țării. Contactați de NM, reprezentanții Procuraturii Generale au declarat doar instituția „nu intentează dosare penale la comandă”.

Andronachi susține că nu are nicio implicare în dosarul respectiv și califică drept „abuz” modul cum au acționat organele de drept.

***

Vladimir Andronachi a devenit deputat în 2019, pe lista Partidului Democrat din Moldova. În vara anului 2020 a părăsit partidul. Acesta și-a argumentat decizia prin faptul că nu îi convine Pavel Filip drept lider al formațiunii.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: