Ucraina a comentat exploziile la aerodromul militar din Rusia: „Ei credeau că războiul nu-i va afecta”
Full Article 2 minutes read

Ucraina a comentat exploziile la aerodromul militar din Rusia: „Ei credeau că războiul nu-i va afecta”

Reprezentantul Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate Ucrainene, Iurii Ignat, a comentat exploziile de la aerodromul militar Engels din regiunea Saratov a Rusiei. Potrivit lui, exploziile din Engels sunt „consecințele războiului Rusiei în Ucraina”. 

„Dacă rușii credeau că războiul nu-i va afecta, atunci nu este așa”, a spus Ignat, potrivit liga.novini.

El a menționat că astfel de lucruri se vor întâmpla mai des și și-a exprimat speranța că Ucrainei acest lucru îi va fi de folos.

Cu privire la consecințele exploziilor, Ignat a îndemnat să fie așteptate imaginile din satelit.

Ce ține de pregătirea Federației Ruse pentru o nouă lovitură masivă asupra Ucrainei, Ignat a menționat că și Forțele de Apărare ale Ucrainei se pregătesc de atacuri.

„Pregătirile continuă după fiecare lovitură. Ne consolidăm, vine ajutor suplimentar. Oamenii trebuie să rămână calmi și să reacționeze la alertele de raid aerian. Rușii au încă multe oportunități”, a conchis oficialul ucrainean.

***

Ministerul rus al Apărării a anunțat în dimineața zilei de 26 decembrie că trei militari ruși au murit după doborârea unei drone ucrainene la aerodromul militar din regiunea Saratov.

Canalele de Telegram au scris că pe teritoriul aerodromului a izbucnit și un incendiu, fiind afectați 120 de metri pătrați. Baza menționează că după explozie au fost declanșate sirenele. În același timp, guvernatorul regiunii Saratov, Roman Busarghin, a declarat că „nu există absolut nici o amenințare pentru locuitori”. „Toate istoriile despre evacuarea orașului sunt minciuni, create dincolo de granițele țării”, a scris el, pe Telgram.

BBC menționează că acesta este al doilea atac asupra aerodromului militar din regiunea Saratov.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: