Ucraina amenință că va „lovi” Moscova, dacă Rusia va lansa bombardamente asupra clădirilor guvernamentale din Kiev
Full Article 2 minutes read

Ucraina amenință că va „lovi” Moscova, dacă Rusia va lansa bombardamente asupra clădirilor guvernamentale din Kiev

Consilierul șefului biroului președintelui Ucrainei, Alexei Arestovici, a declarat că Ucraina are posibilități excelente de a lovi Moscova. Declarația vine drept răspuns la amenințarea Ministerului rus al Apărării, care a declarat că ar putea lansa bombardamente asupra clădirilor guvernamentale din Kiev. Ucraina va riposta, a spus oficialul într-un interviu pentru canalul Feigin Live, citat de Unian.

Potrivit lui Arestovici, Ucraina este pregătită pentru o astfel de situație, deoarece, de la Kremlin se poate aștepta la orice.

„Mai mult, cunoscându-le caracterul, nu am nicio îndoială că vor lovi în ultima zi înainte de încheierea unui acord de pace. Așa sunt cei de la Kremlin. Au spus că vor lovi în organele de conducere în care se iau decizii, toate aparatele centrale ale agențiilor de aplicare a legii din Ucraina. Poate Rada Supremă, poate Cabinetul de miniștri, poate Biroul Președintelui. Suntem mereu pregătiți pentru asta, să zboare, vom vedea”, a spus el.

Arestovici a amenințat că va riposta și a subliniat că Ucraina are oportunități „excelente” pentru o astfel de reacție.

„Vreau să spun că avem oportunități excelente (de a lovi – n.red) în Rusia. Nu le folosim încă, ei bine, orice război, are un grad de escaladare. Dacă vrei să escaladăm, hai să escaladăm”, a spus Arestovici.

Amintim, că pe 13 aprilie, Ministerul Apărării al Federației Ruse a spus că armata rusă va lovi în centrele decizionale, inclusiv la Kiev, dacă armata ucraineană va continua să încerce să lovească și să saboteze pe teritoriul Federației Ruse. Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului, Igor Konașenkov, „se văd încercări de sabotaj și lovituri ale trupelor ucrainene asupra obiectelor de pe teritoriul Federației Ruse”.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: